Secretarul de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Cristian Vasilcoiu, a declarat că salariul minim va crește după negocierile cu sindicatele și patronatele.

„Cât a guvernat PSD a fost mărit mereu salariul minim, iar de când am revenit la guvernare am transmis autorităţilor UE că susţinem instituirea salariului minim la nivel european!”, a scris Vasilcoiu marţi, pe pagina sa de Facebook, după ce mai mulți protestatari de la Declic au manifestat la Ministerul Muncii.

Vasilcoiu a precizat că în urmă cu două săptămâni, ministrul Muncii i-a invitat pe protestatari la dialog, dar aceștia au refuzat.

Astăzi, 26 iulie, Consiliul UE a ajuns la un acord politic pentru stabilirea unui cadru european al salariului minim. Parlamentul European a anunțat că eurodeputații sunt pregătiți să aprobe noile reguli pentru a asigura că salariile minime oferă un standard al traiului decent în UE.

Noile reguli vor fi votate în toamnă, în timpul sesiunii plenare care va avea loc la Strasbourg.

România se află pe ultimul loc privind salariul minim, cu 309 euro ( 1524 lei net), Bulgaria ocupând al doilea loc, cu 332 de euro. Cel mai mare salariu minim este de 2.256 de euro în Luxemburg.

Sursă: Digi24

Citește și: Bistrițenii care pleacă în concedii: Întâmpinați de așteptări infernale în vămi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.