Lucrările la noul pasaj pietonal subteran din zona Decebal avansează, anunță primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, care, joi dimineața, a efectuat o vizită pe șantier.

„Suntem la pasajul pietonal subteran din zona Decebal. Aici lucrările continuă. S-a turnat placa peste tunelul de acces, s-a hidroizolat această placă, s-a turnat betonul pentru zidul despărțitor dintre scările rulante și scările de beton, se pune umplutură. Până la finalul lunii mai- începutul lunii iunie, lucrările vor fi finalizate, astfel încât traficul pietonal și auto să fie reluate în condiții normale. Cu toate dificultățile, ne apropiem de finalizarea acestui proiect. În luna iulie vor fi terminate și lucrările din subteran, cu toată infrastructura ascunsă, cu montarea lifturilor, cu montarea scărilor rulante”, spune primarul Ioan Turc.

1 COMENTARIU

  1. Pasajul pietonal subteran din zona Pieței Decebal face parte din proiectul Reconfigurarea axei de transport str. Garii – Decebal – Andrei Muresanu – Nasaudului, aflat în faza de executie cu fonduri europene. Primarul Ioan Turc afirma recent că pasajul pietonal subteran cuprins în acest proiect a dat administrației locale cele mai mari bătăi de cap. Numai că la data preluării mandatului său de primar proiectul avea deja semnat contractul de executie si nu se mai puteau face modificări majore: „Nu puteam să renunț la acest pasaj pentru că valoarea lui este atât de mare încât prin regulamentul de valorificare a fondurilor europene, acest lucru nu ni s-ar fi aprobat niciodată. Am avut o discuție din punct de vedere formal pentru că am vrut să văd dacă se poate renunța, dar răspunsul a fost că nu se poate renunța la pasaj”, spunea primarul Ioan Turc într-o emisiune locală. (Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=-oQTBlsRYXo&t=3924s) Primarul a mai menționat că finalizarea lucrărilor, la pasajul subteran va fi tot undeva în luna septembrie, dar administrația locală făcut o eșalonare a lucrărilor, respectiv o fazare a lor, în așa fel încât toate lucrările aferente axei de transport str. Garii – Decebal – Andrei Muresanu – Nasaudului, să poată fi decontate din bani europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.