Semn că vine Apocalipsa! Şomerul fără pantaloni, ”Personalitatea europeană a anului”

180

Florin Bădiţă se află printre cei cinci europeni despre care Euronews spune că s-a remarcat în ultimul an şi a fost desemnat câştigător de către canalul paneuropean de ştiri şi a primit titlul de ”Personalitatea europeană a anului”. Amuzant! Cum cine este Florin Bădiţă? Este fondatorul ”Corupţia ucide”, cel ce unele televiziuni îl ţin cap de afiş, dar clujeanul habar nu are de cele mai elementare noţiuni. Dacă Florin Bădiţă e ”Personalitatea europeană a anului” există clar o problemă: ori sunt eu nebună, ori lumea o ia razna! Florin Bădiţă poate fi doar cerşetorul anului sau şomerul deceniului. Sau poate în continuare să se bată peste meclă cu o carte. Pentru că artă!

florin badita

Strada a fost ”vie” în jurul paginii de Facebook ”Corupţia ucide”. Rezistentul Bădiţă şi alţi tineri au croit scenarii îngrijorătoare. După ce s-a plimbat în chiloţi cu metroul, Bădiţă este actualul lider al ”Corupţia ucide”, o acţiune propagandistă, o operaţiune bazată pe naivitatea unora care credeau că participă la un protest civic. Eu o numesc o influenţă malefică.

În fine, Florin Bădiţă a fost desemnat „Personalitatea europeană a anului” de către site-ul de ştiri pe unde se mai plimbă Kovesi – Euronews şi European Business Summit. Clujeanul fusese nominalizat alături de actriţa Emma Watson, antreprenorul Xavier Niel, omul de afaceri miliardar Mohed Altrad, modelul Edie Campbell, astronomul Michaël Gillon, avocata Marcia Willis Stewart, activistul András Fekete-Gyor şi politiciana Barbara Nowacka.

 

Personalitatea europeană a anului, în chiloţi

Naivul Florin Bădiţă a vrut cumva să atragă atenţia în lume şi a înţeles să facă asta organizând evenimente precum ”Zile fără pantaloni” la metroul bucureştean, eveniment obscur din peisajul Capitalei României. Da, dom’le, un adevărat geniu activist! Măcar asta l-a făcut celebru şi aşa a ajuns să fie desemnat „Personalitatea europeană a anului”. Hilar! Să ne înţelegem, nu-mi displac oamenii ciudaţi, însă mă cenzurez şi zic doar că unora chiar le plâng de milă.

Florin Bădiţă nu are alt trecut civic decât organizarea de evenimente pe diferite cauze de genul celei cu pantalonii şi a intrat în atenţia presei când s-a întâlnit cu un reporter de la Adevărul la un training organizat de el contra manipulării online în anul 2014. Acelaşi reporter l-a descris apoi ca pe scânteia manifestaţiilor de la Colectiv care au dus la căderea lui Victor Ponta, aflăm din Cotidianul.

Deşi are reputaţie de IT-ist, conform profilului său pe Linkedin Florin Bădiţă a urmat doar cursuri de psihologie la universitatea Titu Maiorescu. Mai are trecute în CV studii la ”universităţile” Cros şi Draper, unde a urmat traininguri fără acreditare academică, în domeniul Start-up urilor IT şi New Media.

Singurul său proiect, ca şi asociere de lungă durată, pare a fi cu Ministerul Justiţiei din România, legat de analiza de date.

Trăieşte din mila publică?

Florin Bădiţă nu a avut un job constant, fiind neclar modul în care îşi finanţează activităţile. Ştim doar că cerşeşte bani pe internet să i se plătească datoria acumulată când a fost la studii în state, de unde s-a întors fără să ştie engleză şi ar mai dori să i se găsească şi un loc de muncă, eventual bine plătit, ca să poată pleca liniştit din ţară. Deci ”ultima speranţă” a DNA-ului a ajuns să cerşească şi să trăiască din mila publică.

”Într-un an şi şase luni maxim plănuiesc să plec din România, pentru cel puţin un an.

Până atunci trebuie să rezolv 2 aspecte.

  1. Să lucrez ca să scap de datoria de 4000 de euro pe care o mai am de plătit, după vizita de studiu din SUA.
  2. Să îmi găsesc un proiect EVS, o ţară unde să plec şi sa învăţ ceva relevant pentru dorinţele mele.

Pentru prima parte, o să dureze între 10 – 12 luni până când rezolv acest aspect. Dacă vrei să mă ajuţi să scap într-un termen mai scurt, poţi face o donaţie, pentru care îţi voi rămâne recunoscător. https://www.youcaring.com/florinbadita-755462

Tocmai bine, în cele 12 luni am timp să îmi găsesc un proiect fain, din care să pot învăţa lucruri practice, utile.

Dacă vezi un proiect interesant, care crezi ca mi s-ar potrivi, aştept un mesaj privat”, a postat Florin Bădiţă pe Facebook, în august 2017.

Rău este atunci când realizezi că Florin Bădiţă e unul din liderii #rezist, e unul din cei ce a convins internetul că marşurile prin oraş sunt soluţii bune, el vă reprezintă în lume doar pentru că ţipă în aceeaşi direcţie cu voi, chiar dacă nu a înţeles clar de ce. Acum înţelegeţi cât de proşti aţi fost?

 

Euronews şi lupta anticorupţie

Euronews este un conglomerat media cu sediul la Lyon. Acţionarul majoritar este egipteanul Naguib Sawiris, unul dintre susţinătorii „Revoluţiei” din 2011 din Egipt. Sawiris este adeptul stângii americane, fiind unul dintre fondatorii Partidului Egiptenilor Liberi, care propovăduieşte secularismul şi valorile liberale.

NBC Universal este al doilea acţionar al staţiei, cu 25%. NBC s-a poziţionat vehement împotriva actualului preşedinte american, Donald Trump, fiind o staţie asumat progresistă.

De altfel, majoritatea candidaţilor selectaţi de Euronews au în comun susţinerea pentru migraţie, cenzurarea internetului pe motiv de „hate speech”, activismul pro LGBT şi/sau lupta împotriva corupţiei.. Spre exemplu, la capitolul lideri europeni, îi găsim pe Sadiq Khan, primarul Londrei, Angela Merkel şi Emmanuel Macron.

Euronews este site-ul care o ridică în slăvi pe şefa DNA: ”Laura Codruţa Kovesi, femeia care face curăţenie în unul dintre cele mai corupte state din UE, îi critică dur pe cei care încearcă să pună beţe în roatele luptei anticorupţie”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here