Politicile naţionale sunt de neconceput fără copii şi tineri, motiv pentru care guvernul maghiar face eforturi pentru îmbunătăţirea indicatorilor demografici, a declarat secretarul ungar de stat responsabil cu politicile naţionale, Árpád János Potápi, sâmbătă, la Topliţa.

Oficialul ungar a participat la Topliţa (judeţul Harghita) la cea de-a 16-a ediţie a Zilei Memoriale Dr. Urmánczy Nándor, ocazie cu care i-a fost conferit Premiul Urmánczy Nándor, scrie flux24.ro.

În discursul pe care l-a susţinut, politicianul a subliniat că Guvernul Ungariei şi Secretariatul de Stat pentru Politicile Naţionale depun eforturi pentru cei care au rămas în locurile natale, iar în urma muncii din ultimii 12 ani, indicatorii demografici au fost mult îmbunătăţiţi. 

“Am obţinut succese şi aici, în Transilvania, însă nu am isprăvit, deci nu ne putem relaxa încă”, a spus secretarul de stat.

Árpád János Potápi a subliniat că se depun eforturi ca să crească numărul celor care au rămas pe pământul natal. Politicianul a amintit că aceste lucruri au fost discutate şi la Summitul Demografic de la Budapesta, şi a adăugat că nu este o consolare faptul că situaţia demografică reprezintă o problemă în întreaga lume occidentală. În acest răstimp, în Africa se nasc mulţi copii, ceea ce în urmă cu o sută de ani era tipic şi pentru familiile secuieşti, a subliniat secretarul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.