comisia europeana

Comisia Europeană a încheiat o tranzacție semnificativă în Belgia, vânzând 23 de clădiri guvernului belgian pentru a fi transformate în locuințe, întreprinderi și magazine, în cadrul unui plan de transformare a cartierului european din Bruxelles. Această inițiativă marchează o schimbare majoră, având în vedere că Comisia intenționează să își reducă spațiul de birouri cu 25% până în 2030, aliniindu-și nevoile de birouri la noile modele hibride de lucru post-pandemie.

Tranzacția, evaluată la peste 900 de milioane de euro, a implicat Société Fédérale de Participations et d’Investissement (SFPIM), brațul financiar al guvernului federal belgian, care va prelua clădirile pentru a le transforma în proprietăți rezidențiale și comerciale sustenabile. Aceste clădiri vor fi renovate și reintroduse pe piață ca spații multifuncționale pentru întreprinderi, locuințe și servicii.

Executivul european, având sediul în Bruxelles de 60 de ani și cu mii de angajați în oraș, vizează transformarea cartierului european într-o zonă modernă, verde și atractivă, în care clădirile de birouri coexistă armonios cu alte tipuri de proprietăți. Proiectul cuprinde și planuri ample pentru crearea de spații publice verzi și reducerea traficului de tranzit.

Această inițiativă reflectă o evoluție semnificativă în strategia de dezvoltare urbană și spațială din Bruxelles, aducând schimbări majore în peisajul imobiliar și consolidând angajamentul Comisiei Europene față de sustenabilitate și modernizare urbană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.