Primarul municipiului Bistrița s-a aflat ieri în Republica Moldova, „cu scopul declarat de a avea întâlniri și a stabili parteneriate cu orașe de aici”.

 „În pofida evenimentelor tulburătoare la care asistăm cu toții, mi-am continuat drumul, încercând să îmi respect programul deja stabilit.

La Ungheni, l-am întâlnit pe primarul orașului, dl. Alexandru Ambros, un veritabil patriot, dar și un foarte bun om de administrație. În prezent, prin bani europeni alocați direct, în Ungheni se derulează o serie de proiecte importante. Am convenit cu domnul primar că, în perioada următoare, vom avea o serie de colaborări de natură să apropie comunitățile noastre.

La Chișinău, am avut bucuria de a-l întâlni pe Înalt Preasfințitul Părinte Petru, arhiepiscopul Chișinăului și mitropolit al Basarabiei. Cu toate greutățile întâmpinate, sediul Mitropoliei se află într-un proces de restaurare cu bani de la Guvernul României. I-am mulțumit părintelui Petru pentru căldura cu care m-a primit și pentru lecția de acțiune și simțire românească, drept cadou oferindu-i cărți de religie și istorie.

Întrevederea cu excelența sa dl. ambasador Daniel Ioniță mi-a dat prilejul de a înțelege mai bine particularitățile Republicii Moldova în contextul geopolitic actual.

Ambasada României ne va susține în demersurile de înfrățire și colaborare reală cu orașe și comunități de peste Prut.

Ținând cont de prelungirea ședinței Parlamentului moldovean, am stabilit că întâlnirea cu parlamentari ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidului Unității Naționale (PUN) va fi reprogramată. Nevoia de unitate, înclusiv prin angajamentul comunităților locale, nu cred că poate fi pusă la îndoială, mai ales în aceste vremuri complicate”, a precizat Ioan Turc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.