Sursa foto: STIRIPROTV

Pelerinii români aflaţi în Israel s-au întors deja cu bine acasă, într-o mare proporţie, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, informează Agerpres.

„Într-o foarte mare proporţie, pelerinii români s-au întors deja cu bine acasă. Alaltăieri aproape 300, ieri la fel. Cei care urmează să se întoarcă sunt cazaţi în locuri sigure şi vor reveni cu zboruri ce decolează în funcţie de aprobările autorităţilor militare. Patriarhia Română a comunicat de la începutul conflictului în mod constant cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu Ambasada României în Israel, în mod direct cu excelenţa sa domnul ambasador Radu Ioanid”, a precizat Bănescu.

Vasile Bănescu a mai arătat că Reprezentanţa BOR din Ierusalim şi Aşezământul Românesc din Ierihon au fost şi sunt locuri de refugiu şi sprijin pentru grupurile de pelerini români aflaţi în aceste zile în Israel.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a MAE, 245 de cetăţeni români, printre care şi două grupuri de pelerini, au fost repatriaţi, duminică, din Statul Israel, cu două curse operate de compania TAROM, respectiv două curse operate de o companie aeriană privată.

MAE informează că pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv se află o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv şi a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah cu scopul de a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români aflaţi pe aeroport.

De asemenea, ministerul român precizează că o echipă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă ale Celulei de Criză MAE s-a deplasat în cursul zilei de duminică în statul Israel, în vederea sprijinirii eforturilor de repatriere a cetăţenilor români, deja întreprinse de către misiunile consulare implicate.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Statul Israel să îşi reprogrameze călătoria şi să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.