PL-X nr 776/2023 acesta este numărul propunerii legislative pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul ordinii și siguranței publice. Propunerea legislativă a venit din partea a 12 deputați PNL în frunte cu inteligentul electrician de la Sălaj, Nicolae Bode, fost ministru de Interne, și avocata, absolventă a Colegiului Național de Apărare, școala de recrutat a SRI, Cristina Trăilă. Proiectul a fost băgat pe șestache în Camera Deputaților pe 18 decembrie 2023, când toată lumea, inclusiv presa, se ocupa cu tăiatul porcului și prepararea mesei de Crăciun și aprobată tacit, fără nicio dezbatere, în 8 aprilie 2024. Apoi, a fost înaintată Senatului care este și cameră decizională. Caracterul legii este organic, deci trebuie să treacă cu majoritate calificată, așa că aprobarea ei tacită a fost un nou cadou celor care vor să ne aducă în lumea lui Big Brother. Pentru că legea este absolut monstruoasă și îmi pun întrebarea dacă cei 12 indivizi care au înaintat-o au citit-o măcar înainte să o remită Camerei Deputaților.

Legea prevede ca Poliția de frontieră să-și ”îmbunătățească” baza de date prin colectarea tuturor acestor informații ale celor care trec frontiera, datele din documentul de identitate, certificatul de înmatriculare al autovehiculului deținut, datele privind plăcuțele de înmatriculare, datele privind intrările și ieșirile din România și acum, țineți-vă bine, datele biometrice privind imaginea facială și datele dactiloscopice, imagine, voce, datele privind cazierul judiciar, calitatea deținută în societățile comerciale, codul unic de înregistrare, datele bancare și semnătura olografă.

În plus, Poliția de Frontieră va putea accesa gratuit și fără ordin judecătoresc toate camerele de supraveghere, indiferent de proprietarul lor, că este de stat sau privat, ”în scopul prevenirii criminalității (…) atunci când există motive verosimile pentru a bănui că imaginile fotografice sau înregistrările audio/video pot servi la identificarea…” Deci fără control judecătoresc pot accesa camerele de luat vederi pe baza unor ”bănuieli” și din motive ”verosimile”. Incredibil!

Jandarmeria română primește și ea un cadou, crearea unei baze de date în care vor fi trecute toate informatiile  pe care le-am văzut pomenite și la Poliția de Frontieră, în plus fiind trecută și calitatea de suporter al unui club sportiv. Nu ni se spune în afară de persoanele amendate de jandarmi o dată în viața lor, cum ajungi tu, ca cetățean onest al acestei țări, în baza de date care va fi creată de către Jandarmerie dacă legea trece de senat. De asemenea, Jandarmeria poate preleva amprente fără ordin judecătoresc și poate filma, fără aprobarea celor filmați, ”în cazul în care există motive verosimile  pentru a bănui  că în aceste locuri publice ar putea fi comise infracțiuni sau alte fapte ilegale”.

Finalul legii este apoteotic: ”Ministerul Afacerilor Interne este autorizat să acceseze, în mod direct și gratuit în timp real, imaginile video surprinse de sistemul de supraveghere a spațiilor publice, aparținând persoanelor juridice de drept public sau privat ori organelor administrației publice centrale sau locale”.

Cum se stochează informațiile și cum se folosesc imaginile ne spune legea, că prin ordin al ministrului afacerilor Interne. Perverșii dracului! Nu printr-o lege, cum ar fi absolut obligatoriu  să știm cum se colectează și folosesc aceste date personale, ci printr-un ordin al unui oligofren ministru de Interne, ordin care se poate schimba zilnic.

Așa se instaurează dictatura, sub ochii noștri. Dar n-am terminat.

Legea este foarte generoasă și cu ceilalți actori ai scenei de forță, ”datele pot fi furnizate autorităților și instituțiilor publice cu atribuții de ordine publică și securitate națională în baza unui document de colaborare cu MAI”.

Deci, SRI, SIE sau SPP vor avea acces la uriașa bază de date a MAI, Jandarmeriei și Poliției de Frontieră prin această lege. Nu mai avem nevoie nici de judecători, nici de procurori sau de avocați pentru că băieții de la MAI strâng date pentru ei și pentru Serviciile Secrete. Și în curând nu vom mai avea nevoie nici de Parlament, dacă ei, ca niște cretini, votează ca toată această viitoare dictatură digitală sa fie în pixul unui mizerabil de ministru de Interne pus tot de către sistem. Sper ca senatorii să se trezească din somn și să trântească această tentativă de instaurare a Big Brother în România.

Liviu Man

1 COMENTARIU

  1. Ai noștri fac ce au văzut și la ”aliații” noștri, stindardele de ”libertate” și ”democrație”. Dacă e să privim în ansamblu, întreg sistemul occidental e pe finalul mandatului. Cu cât finalul unui imperiu e mai aproape, cu atât deciziile acestuia vor fi mai extreme. Noi o să ne ducem la fund odată cu ei. La fel cum Uniunea Sovietică a avut un final, la fel și Uniunea Europeană va avea un sfârșit. Și în 1987 erai privit ca un nebun dacă susțineai asta. Om trăi și om vedea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.