Patru angajați ai unui azil de bătrâni au fost reținuți pentru 24 de ore, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile, după ce au falsificat mai multe documente cu privire la decesul unui bărbat în vârstă internat în azilul respectiv. Potrivit informațiilor transmise de IPJ Bistrița-Năsăud, faptele s-ar fi petrecut în 2016.

În urma probatoriului administrat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale într-un dosar penal deschis inițial pentru uciderea din culpă, a fost dispusă  astăzi reținerea pentru 24 de ore a patru cadre medicale, angajați ai unui azil de bătrâni de pe Valea Bârgăului. 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 19 mai, polițiștii de la investigații criminale au descins la unitatea de asistență medico-socială în cauză, fiind descoperite și ridicate mai multe înscrisuri care ar fi fost întocmite în fals. Totodată, pentru clarificarea cauzei, au fost conduse la audieri 12 persoane, angajați ai azilului. 

„Astfel, din investigațiile efectuate, a reieșit faptul că, în anul 2016, un bărbat de 57 de ani, din Tiha Bârgăului, împreună cu trei femei, cu vârste cuprinse între 36-44 de ani, din localitățile Prundu Bârgăului și Josenii Bârgăului, sub diferite participații, ar fi falsificat mai multe documente medicale necesare clarificării cauzei decesului unui bărbat de 75 de ani, internat în respectivul azil și care a decedat în luna mai 2016”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud. 

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declarații și sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.

În cursul zilei de mâine, cele patru persoane vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea arestării preventive.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here