Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a anunțat vineri, într-o conferință de presă că ”PNL a luat decizia de a nu vota în Parlament următoarele două guverne, succesiv, indiferent de premierul propus, în așa fel încât să fie deschisă procedural calea spre alegeri anticipate”.

PNL cere un calendar accelerat în Parlament, astfel încât să fie atinse cât mai repede condiţiile constituţionale pentru a se ajunge la alegerile anticipate, în aşa fel încât preşedintele României să poată dizolva Parlamentul şi să convoace conform prerogativelor alegerile anticipate. Nu ne sperie ameninţările PSD referitoare la blocajul pe care tehnic îl pot crea în Parlament, pentru că românii vor realiza un lucru simplu: PSD este aceeaşi ciumă roşie, de la Dragnea şi până la domnul Ciolacu. Această stare de incertitudine, de blocaj, care face rău României, care reprezintă o frână în calea dezvoltării normale a acestei ţări trebuie să înceteze. PSD se teme de români pentru că anticipatele nu înseamnă altceva decât a reda puterea în mâna poporului mai devreme, în condiții excepționale, care au fost asigurate tot de către PSD de frica alegerii primarilor în două tururi”, a declarat Ioan Turc, într-o conferință de presă.

În opinia liderului liberalilor din Bistrița-Năsăud, PSD nu vrea nici democratizarea alegerilor locale, prin alegerea primarilor în două tururi, și nici alegeri anticipate ca să nu îşi piardă privilegiile, locurile din Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here