În numele Domnului, s-a ținut de înșelăciuni! În plasă i-au căzut mai mulți bistrițeni

839

O tânără din Galați, care se dădea drept călugăriță la o mănăstire din județul de baștină, a căzut în mâinile polițiștilor, după ce aceasta a înșelat zeci de persoane, printre care se numără și doi bărbați din Josenii Bîrgăului și o femeie din Bistrița. Maica Elena, după cum se autointitula, promitea credulilor că le rezolvă problemele familiale prin slujbe și rugăciuni, evident în schimbul unor sume de bani. Prejudiciul se cifrează la circa 100.000 lei.

Tânăra este cercetată pentru înșelăciune într-un dosar instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud, fiind prinsă pe aeroportul din Iași, după ce a fost dată în consemn la frontieră.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 17 septembrie 2018-22 ianuarie 2019, tânăra ar fi postat un anunț pe internet în care pretindea că este maică la o mănăstire din județul Galați și că, în schimbul unor sume de bani, îi ajută pe cei care au nevoie, în rezolvarea problemelor familiale. Numele cu care se prezenta este „Maica Elena”.

Tânăra determina persoanele pe care le inducea în eroare să depună sume de bani prin servicii de transfer rapid, iar banii reprezentau contravaloarea unor pretinse slujbe și rugăciuni. Până în prezent, doi bărbați de 29 de ani și 66 de ani, din localitățile Josenii Bârgăului și Chintelnic și o femeie de 39 de ani, din Bistrița au fost victime ale acestui timp de înșelăciune, iar prejudiciul total cauzat este de 98.380 lei„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Gălățeanca a fost escortată la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în baza unui mandat de aducere emis pe numele ei, fiind reținută pentru 24 ore. În prezent, aceasta se află în Arestul IPJ BN și urmează să fie prezentată instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările în vederea documentării activității infracționale, recuperării prejudiciului și clarificării cauzei sub toate aspectele.

1 COMENTARIU

  1. In Numele Domnului se intampla multe lucruri rele pt ca oamenii nu vor sa L cunoasca personal pe Dumnezeu, ei cred ca dand o suma de bani li se rezolva problemele…prin credinta rezolvi nu prin bani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here