Chiar dacă masca la interior este doar la nivel de recomandare, miniștrii din Guvernul Ciucă au început să poarte din nou masca de protecție, în contextul în care numărul de cazuri de Covid-19 este în creștere.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recomandat populației să poarte mască de protecție în spațiile închise aglomerate și în mijloacele de transport în comun pentru a limita răspândirea epidemiei de Covid-19.

Întrebat dacă această măsură va deveni, din nou, obligatorie, ministrul Rafila a precizat că o eventuală impunere a acestei măsuri nu va aduce rezultatele așteptate.

„Ea se poate face printr-o măsură foarte simplă, prin utilizarea măştii în spaţiile închise aglomerate sau în mijloacele de transport în comun. Am văzut chiar exemple din partea unor persoane care s-au hotărât să le folosească. Cred că este un mesaj puternic, pentru ca oamenii să înţeleagă că, dacă se protejează pe ei, protejează şi pe ceilalţi. Trebuie să avem un anumit tip de solidaritate şi responsabilitate”, a declarat Alexandru Rafila.

Reamintim că ieri s-au înregistrat peste 12.000 de cazuri noi de Covid-19.

Citește și: Explozie de cazuri de Covid-19 după Electric Castle. Incidența din Bonțida și Cluj-Napoca, în creștere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.