Nu mai puţin de 44 de elevi ai şcolii generale din Lunca Ilvei au început un protest în urmă cu două săptămâni din cauza faptului că în comună nu a ajuns microbuzul pentru transport şcolari. Protestul continuă şi la ora actuală în ciuda faptului că 18 dintre elevi au reluat cursurile.

Restul elevilor navetişti susţin că vor continua greva până când vor primi un act oficial din care să reiasă data exact de primire a mijlocului de transport.
Greva din incinta şcolii este susţinută în continuare de primarul Flaviu Lupşan, revoltat de asemenea de situaţia creată. „Doar 18 copii din cei 44 au reluat cursurile. Este inadmisibil să fie nevoiţi să mergă pe jos atâţia kilometri pentru a ajunge la şcoală. Protestele continuă şi acum, şi sincer cred că vor lua amploare dacă situaţia nu se va rezolva cât de curând. Părinţii vor să vadă un act oficial, vor negru pe alb data când vor primi microbusul. S-au săturat de promisiuni!” – a declarat pentru Gazeta de Bistriţa primarul comunei.
În ciuda faptului că atât inspectorul şcolar general Mihai Mureşan, cât şi prefectul judeţului Ioan Szilagyi promiteau rezolvarea cât mai urgentă a situaţiei nimic nu s-a schimbat în cele două săptămâni de protest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here