La Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a fost înregistrat un dosar penal cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce 24 de persoane din Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice „Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” din localitatea Maieru au fost confirmate pozitiv cu infecții cu noul coronavirus.

La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud se efectuează cercetări în dosarul penal cu nr. 962/P/07.07.2020, cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că: în cursul lunii iunie 2020, mai multe persoane, respectiv 24 angajaţi şi rezidenţi din Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice „Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” – Maieru au fost diagnosticate cu noul Coronavirus, existând suspiciuni că infirmiera H. S. nu ar fi respectat măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu Covid 19”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud.

Printre cele 24 de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus se numără atât angajați ai centrului, cât și beneficiari. Dintre acestea, cinci au decedat, alte patru au fost declarate vindecate, în vreme ce alte 10 persoane au fost externate în baza Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020 modificat și completat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here