Un profesor din Bistrița îl critică dur într-o scrisoare deschisă pe primarul municipiului, Ioan Turc, pentru deciziile greșite pe care le-a luat de la preluarea mandatului. Profesorul Florin Bojor, unul dintre bistrițenii care în toamna anului trecut l-au votat pe Ioan Turc, îl somează pe pe edil să se aplece mai cu sârg asupra problemelor orașului, altfel în 2024, la viitoarele alegeri, nu va mai obține un nou mandat.

 Potrivit lui Bojor, Ioan Turc merge din eșec în eșec. 

„Sunt unul dintre cei aproape 12.000 de bistriţeni care am dorit să scăpăm de PSD şi v-am votat pe dvs. crezând în schimbare şi în depesedizarea primăriei Bistriţa. Au trecut aproape 9 luni de când sunteţi primar şi cu mare dezamăgire vă scriu: nu se vede mare lucru!Nu sunt un copil care să creadă că schimbarea pentru binele comun al bistriţenilor se face peste noapte, dar văzând cum mergeţi din eşec în eşec nu pot să mai tac…

Mai întâi, aţi numit nişte consilieri personali care sunt simpli executanţi de campanie electorală şi nicidecum nişte persoane pline de idei, de nou, de experienţă înaltă din occident. În campania electorală tot pe la Cluj-Napoca şi Oradea eraţi şi nu aţi găsit pe niciun bistriţean de valoare care să vă fie consilier din atâţia oameni de succes pe care îi avem?

Apoi, spectacolul cu auditul din primărie de care, sincer, nu era nevoie, de vreme ce dvs. v-aţi încălzit pentru funcţia de primar de câţiva ani încoace. Ştiu că legea făcută de toate partidele politice, inclusiv PNL e gândită să facă o camarilă cât mai stufoasă în primărie şi e aproape imposibil să dai funcţionari afară, dar totuşi, la organigrama şefilor şi departamentelor aţi fi putut face minuni, dacă aţi fi dorit…

Să nu mai zic de ideea năstruşnică de a demola fostul Cinematogaf 23 August, pe care încă din campania electorală o aveaţi, dar care mi-a scăpat atunci, ocupat fiind spre a convinge USR-PLUS să vă susţină candidatura de primar al Bistriţei. Idee „buldozer la Cinema”, la care dacă societatea civilă nu ar fi reacţionat poate aţi fi reuşit să o puneţi în aplicare.Sau de epopeea concursului pentru Casa de Cultură, care a arătat că voi liberalii nu aveţi oameni de valoare şi e nevoie de transferul elitelor PSD pentru a face „cultură” la Bistriţa. Şi exemplele ar putea continua din înierbata „Bistriţă”…

Însă, ceea ce m-a întristat cel mai tare a fost să văd că planurile fostului primar PSD, Ovidiu Creţu, de a îngropa bani în pârtia de la Dealul Cocoş le continuaţi dvs.! Oare chiar de o Sanie de Vară (Alpine Coaster) are acum nevoie urgentă Bistriţa? Oare chiar nimeni din jurul dvs. nu v-a spus că dealul acela se duce la vale? Oare chiar nu aţi înţeles că cele 12 mii de voturi sunt în marea lor majoritate voturi împotriva îngropării banilor noştri în Dealul Cocoş?, a scris profesorul bistrițean în scrisoarea deschisă adresată primarului Ioan Turc.

Totodată, profesul Bojor este de părere că Ioan Turc ar trebui să renunțe la șefia PNL și să se concentreze pe administrarea orașului, altfel riscă să nu mai obțină un nou mandat la alegerile din 2024.

„Prin urmare, noi avem nevoie de un primar care să administreze şi să schimbe în bine primăria şi oraşul, şi mă gândesc că încă o funcţie de şef de partid PNL BN v-ar lua din energia şi din timpul de care noi avem nevoie, că de asta aţi dorit să fiţi primarul nostru şi noi v-am ales. Sau poate vă gândiţi să vă daţi demisia din funcţia de primar şi să vă concentraţi pe problemele partidului? Oricum, mai aveţi trei ani la dispoziţie şi dacă nu vă reveniţi să faceţi ceea ce aşteaptă cei 12 mii de votanţi de la dvs., să fiţi sigur că o parte din societatea civilă va striga: nu mai votăm Ioan Turc pentru un nou mandat!

Mult spor şi vă rog nu ne mai dezamăgiţi! „, a mai scris Florin Bojor.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here