PSD a propus un plan de măsuri sociale și economice pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus. Printre acestea se numără suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, scutiri la plata unor contribuții pentru unii angajați și suspendarea plății ratelor bancare.

”Adevărata Opoziție nu-nseamnă doar a critica Puterea, ci a veni și cu soluții. Din nefericire, traversăm momente de răstriște pentru țară și nu este suficient să ne organizăm doar din punct de vedere medical. Implicațiile sunt mult mai largi! PSD este un partid responsabil și propune un set de 9 măsuri pe care să le ia Guvernul, în regim de urgență, pentru limitarea efectelor coronavirus”, spune deputatul bistrițean Doina Pană.

Iată cele 9 măsuri propuse de PSD:

1. Realocarea din bugetul de stat a unei prime tranșe de 10 miliarde de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, în vederea achiziționării de medicamente, materiale sanitare și echipamente medicale.

2. Ministerul Sănătății trebuie să asigure gratuit medicamente, materiale sanitare și echipamente medicale pentru prevenirea coronavirus, prin intermediul medicilor de familie.

3. Guvernul va finanța o schemă de ajutor de stat de 300 de milioane de lei pentru sprijinirea companiilor strategice naționale CFR și TAROM. (modificarea proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.12/2020 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat individuale de salvare).

4. Scutirea de la plata contributiilor (CAS și CASS) pentru o perioadă de 3 luni pentru angajatii companiilor care activează în domeniile turismului, transportului și divertismentului. Acestea vor fi suportate de către stat.

5. Pentru persoanele aflate în izolare/carantină se va asigura plata facturilor pentru utilități și suspendarea pentru 3 luni a plății ratelor bancare. De asemenea, se vor suplimenta bugetele primăriilor prin transfer de la bugetul de stat pentru a asigura un coș minim de alimente celor aflați în izolare la domiciliu.

6. În situația în care epidemia de coronavirus ajunge în etapa a treia (peste 2.000 de cazuri confirmate) se va suspenda, pentru 3 luni, plata ratelor bancare pentru populație.

7. Angajații IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de impactul negativ al crizei coronavirus vor fi scutiți de plata contribuțiilor și a impozitului pe venit.

8. Guvernul va elabora un plan privind stocurile de hrană pentru populație, prin protocoale cu furnizorii, distribuitorii și retailerii de alimente.

9. Românii din țară, precum și cei din Diaspora care s-au întors acasă și care nu beneficiază de o asigurare de sănătate în țară vor avea parte de tratament gratuit în cazul infectării cu coronavirus.

1 COMENTARIU

 1. Asta se intampla, cand :
  – avem o lege electorala prost facuta
  – si le prmitem celor din diaspora asta de ra.hat pe care o avem, sa se implice politic in alegerile locale si nationale ,
  – fara sa munceasca in Romania,
  – fara sa contribuie cu nimic la findurile sociale ale banilor publici,
  – fara sa mai locuiasca efectiv in tzara fiind rupti de realitatile sociale din tzara
  – si la care le permitem sa voteze 3 zile consecutiv, prin corespondentza si in viitor si online …
  si astfel ne-am ales cu acest presedinte de tzara care a ramas tot presedintele PNL-ului, care face politica , incalca Consitutia , vrea cu disperare ” alegeri anticipate ” si… ” Guvernul Mariei Sale ” !
  Avem si o opozitie la fel de ” iresponsabila ” … care nu ia masurile necesare de suspendare a acestuia… , chiar si de destituire si daca tot vor ” alegeri anticipate ” atunci sa fie pentru presedinte de tzara , ca asta trebuie si
  diasporezilor sa li se interzica total sa mai participe la viata politica daca :
  – nu se inscriu pe listele electorale cu 60 de zile inaintea alegerilor ;
  – daca nu locuiesc si muncesc in romania cel putin un an de zile inaintea alegerilor ;
  – daca nu contribuie cu bani la fondul social ptr asistenta sociala, pensii , concedii medicale, somaj… etc. ;
  – daca nu vin sa voteze AICI, ACASA … unde locuiesc, traiesc si muncesc efectiv nu altundeva .
  Cred ca daca la alegerile care urmeaza ” anticipate sau ba ” … vor iesi tot PSD-istii, onor domnul Iohannis si da in balbaiala , toata PNL – imea va face „spume la gura ” de necaz … , iar Orban o sa-si bage ” baioneta ” … stiti voi unde !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here