De cealaltă parte a baricadei! (2) Polițiști care au dat nas în nas cu procurorii: unii au fost spălați de acuzatori, alții achitați de instanțe

2097

Continuăm seria polițiștilor din Bistrița-Năsăud anchetați sau trimiși în judecată pentru săvârșirea unor fapte de ordin penal. Dintre cei trimiși în judecată s-au aflat unii care au fost achitați de judecători, atât pe fond, cât și în calea de atac, semn că procurorii ori au instrumentat dosarul extrem de prost, ori nu au avut probe suficiente din care să reiasă faptul că inculpații sunt vinovați. Au fost și cazuri în care dosarele, aflate în faza de cameră preliminară, au fost întoarse la procurori pentru refacerea urmăririi penale.

De câțiva ani de zile, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud pare să nu fie ocolit de probleme de ordin penal, în condițiile în care numeroși polițiști au avut de a face cu legea. Principalele acuzații au fost în principal luarea de mită sau abuz în serviciu. Au fost însă și acuzații de proxenetism, furt sau chiar implicări în grupuri infracționale organizată.

Gazeta de Bistrița trece în revistă câteva dintre cele mai importante cazuri ale polițiștilor trimiși în judecată în ultimii ani sub diverse acuzații, dar și cum au fost ele finalizate, asta în cazul în care există la acest moment o sentință definitivă a instanțelor de judecată.

Manciu, picat ca musca-n lapte în dosarul IPJ GATE

În articolul publicat săptămâna trecută am amintit de dosarul în care sunt inculpați foștii șefi ai IPJ Bistrița-Năsăud – Ioan Ovidiu Mureșan, Roberto Hasnăș și Leon Cloșcă. Cei trei nu sunt însă singurii polițiști învinuiți de procurori, fiindcă mai este unul. Este vorba despre agentul șef principal de poliție Mircea Manciu, la acea dată la Serviciul Poliţie Rutieră din cadrul Poliţiei Năsăud, care a fost acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu fiindcă ar fi participat la mușamalizarea unor accidente de circulație.
Citește mai multe detalii despre acest subiect în ediția tipărită a Gazetei de Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here