Fiul lui Niculae Anghel a ajuns comisar şef la Garda de Mediu

 

Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud are de circa o săptămână un şef nou. Este vorba de Cristian Marius Niculae, care l-a înlocuit în funcţie pe Maxim Pop, detaşat ca şef de birou la Bucureşti în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. Niculae este fiul primarului PSD din Coşbuc, Niculae Anghel, care a avut de câteva ori probleme pe linie de mediu în comuna pe care o conduce. Ultima a fost în vara acestui an, când într-un bazin de colectare a apei potabile a fost găsită o rozătoare moartă.

 

Deşi electoratul a dat tare de tot social-democraților peste nas la ultimele alegeri, PSD încă angajează oameni în instituțiile statului. Nu pe bază de competențe, ci pe bază de carnet de partid. Şi dacă tatăl celui angajat e şi un primar care a servit cu sârg partidul, lucrurile sunt ca şi aranjate, iar funcţia de conducere este adjudecată.

Maxim Pop, actualul șef al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud a fost detașat la București, ca șef de birou. Pop va fi înlocuit de Cristian Marius Niculae, nimeni altul decât fiul cel mare al primarului din Coşbuc, Niculae Anghel.

Mutarea „strategică” a fost anunțată încă din luna august de Gazeta de Bistriţa, însă la acea vreme conducerea social-democrată nu recunoștea absolut nimic.

 

Vestea l-a prins în concediu medical

Maxim Pop se afla în concediu medical când a primit vestea detaşării, de la comisarul de serviciu al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud.

„Încă nu am văzut documentul, sunt acasă în concediu medical. Luni, voi merge la birou să vad despre ce este vorba, eu încă nu am văzut hârtia venită de la București. Am înțeles că eu trebuie să merg la Garda Națională de Mediu, la București, unde voi fi șef de birou. Asta, vezi Doamne, este o avansare. În locul meu este numit un anume Cristian Marius Niculae. Eu nu îl cunosc. Am înțeles că este fiul primarului din Coşbuc”, a declarat la acel moment pentru Gazeta de Bistriţa, Maxim Pop.

 

Mutarea, anunţată pe surse încă din vară

Gazeta de Bistriţa a anunţat încă din luna august posibila mutare de la Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud. La acea vreme, cel care a dat sfoară în ţară de faptul că funcţia de comisar şef ar putea fi preluată de Cristian Marius Niculae, este chiar fratele acestuia – Dan Eugen Niculae, pe care primarul tată din Coşbuc şi l-a angajat director de cămin cultural în comună. Potrivit surselor noastre, Dan Eugen a fost singurul care s-a prezentat la concurs, fiindcă a fost singurul care ştia ceva cu exactitate, deşi s-au mai înscris încă două persoane. Asta deoarece data concursului a fost anunţată într-una din zilele de Paşte doar într-un singur ziar local, lipsind cu desăvârşire vreun anunţ la Primăria Coşbuc. Astfel, ceilalţi doi candidaţi habar n-au avut când s-a desfăşurat concursul, iar postul a fost adjudecat de singurul candidat Dan Eugen.

 

Instalare de urgenţă

Înlocuirea lui Maxim Pop a avut loc pe nepusă masă, la trei zile după ce acesta a fost înştiinţat.

Potrivit surselor noastre, Cristian Marius Niculae nu ar fi chiar atât de potrivit pentru funcţia de comisar şef, care are nişte condiţii precise.

Conform normelor legale, pe lângă faptul că trebuie să îndeplinească cerinţele generale prevăzute de art. 54 din Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, candidaţii trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, plus vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 2 ani.

Este foarte adevărat că Cristian Anghel Niculae nu a susţinut încă vreun concurs pe postul de conducere din Garda de Mediu BN, dar este cel puţin ciudată modalitatea de paraşutare a unei persoane din afara instituţiei într-un astfel de post, având în vedere că în cadrul Gărzii sunt suficienţi specialişti în domeniu care ar putea face faţă cu brio problemelor pe linie de mediu din judeţ, în condiţiile în care Maxim Pop a fost detaşat taman la Bucureşti.

 

Până acum s-a ocupat cu comerţul de haine

Pe de altă parte, fiul primarului din Coşbuc nu a avut până acum nicio tangenţă cu vreo instituţie publică, el ocupându-se de firma proprie care are ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul al textilelor în magazine specializate – SC Constant Com SRL Bistriţa. Practic, noul şef al Gărzii de Mediu gestionează împreună cu soţia sa un magazin de obiecte de îmbrăcăminte situat pe str. Dornei din municipiul Bistriţa.

Se pare că firmei însă nu îi merge foarte bine, conform bilanţului contabil. Astfel, anul trecut, cifra de afaceri a SC Constant Com SRL, a ajuns la aproximativ 266.000 lei, în timp ce profitul a fost de doar 956 lei, iar datoriile au depăşit suma de 750.000 lei.

 

Rămas fără funcţie s-ar putea să rămână şi fără partid

Maxim Pop a ajuns în funcţia de conducere a Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud în 2013, sprijinit fiind de PNL Bistrița-Năsăud, al cărui membru era la acea dată.

Odată cu apariţia ordonanţei traseismului aleşilor locali – OUG 55 – Maxim Pop a ales să migreze la PLR, probabil în speranţa de a-şi păstra funcţia. Cu toate acestea, Maxim Pop susţine că este şi acum membru PNL, aste deşi cu ocazia vizitei lui Călin Popescu Tăriceanu la Bistriţa, cu câteva zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, el a fost prezent printre susţinătorii liberal-reformatori.

În perioada 2008 – 2012, Maxim Pop a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Sângeorz Băi.

maxim pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.