Primăria Bistrița anunță că au fost finalizate lucrările de amenajare a unui parc pe un teren situat în cartierul Subcetate, investiția fiind realizată cu fonduri europene.

Potrivit viceprimarului Cristian Niculae, această investiție era absolut necesară, mai ales în condițiile în care zona s-a dezvoltat mult în ultimii 15 ani, aici fiind construite locuințe pentru tineri-ANL, locuințe sociale, precum și proiecte rezidențiale private.

”Parcul era o investiție necesară pentru impactul ce-l produce în creșterea calității vietii: încurajează un stil de viata activ, prin urmare reduce costurile asociate menținerii sănătății comunității, încurajează socializarea oamenilor, implicare și prin urmare creează o bună dispoziție generală și îmbunătățește calitatea aerului și reduce poluarea în zonă”, spune viceprimarul Cristian Niculae.

Noul parc se întinde pe o suprafață de peste 2.000 de mp, fiind amenajate spații verzi și alei pietonale. Totodată, a fost montat mobilier urban (bănci, cișmele, coșuri de gunoi, aparate de fitness), precum și un foișor. Parcul beneficiază de instalație de iluminat și de sistem de supraveghere video. Acesta urmează să fie deschis în scurt timp, după ce se va efectua recepția finală a lucrărilor. 

Investiția de 1,25 milioane lei a fost realizată într-un timp record de doar 4 luni, prin intermediul proiectului ”Amenajare spații verzi în zona Subcetate”, proiect finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Lucrările au fost executate de firma CML.RO SRL.

1 COMENTARIU

  1. Acest Cristian Niculae (Alias Wannabe) care a împânzit orasul cu moaca lui pe panouri uriase, de parcă am fi in Coreea de Nord, se laudă mereu cu „măretele realizări”. De data asta Wannabe ori face pe prostul ori chiar nu stie că de fapt Cartierul ANL Subcetate a fost construit in mandatul primarului Vasile Moldovan, cu mai bine de 20 de ani in urmă, fiind conceput să devină cel mai select cartier al Bistritei, avantajat de asezarea sa pe un platou mai inalt fata de restul orasului, care oferă o priveliste splendidă asupra imprejurimilor. Din pacate din 2008 la primărie a ajuns Cretu cu idei putine si fixe, care a strecurat in cartier cateva „blocuri sociale” pe care le-a populat cu o faună dubioasă, spre dezamăgirea si indignarea locuitorilor de aici.
    Apoi, acelasi Wannabe omite să spună că în 2015 acelasi Cretu, a amenajat după mintea lui cea proastă in inima cartierului Subcetate chiar langă biserică un teren de sport, creind astfel un vacarm general si exasperându-i pe cei care locuiesc în zonă, care au actionat primăria in instantă. Astfel la inceputul anului 2018, instanta de judecată obligă primăria să desfiinţeze terenul de sport din Cartierul Subcetate. Pe locul respectiv s-a amenajat acum acest parc pentru care s-au cheltuit 1,3 milioane lei din fonduri europene. Corect ar fi ca la această sumă să fie adăugate si cheltuielile din bugetul local cu amenajarea si desfiintarea terenului de sport, eventual cu recuperarea prejudiciului de la cei vinovati.
    Vezi: https://timponline.ro/primaria-bistrita-obligata-desfiinteze-teren-sport-cartierul-subcetate-bataia-primari-foto/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here