CNAS

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a transmis Guvernului că nu mai are fonduri suficiente pentru decontarea serviciilor medicale acordate în unitățile sanitare cu paturi până la finele anului. Este nevoie urgentă de 200 de milioane de lei.

„Pentru eliminarea blocajului financiar prin imposibilitatea decontării serviciilor medicale acordate pacienților de unitățile sanitare cu paturi și asigurarea realizării de către spitale a plății medicamentelor, materialelor sanitare, hrană, utilități necesare acordării serviciilor medicale, se impune astfel alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru acoperirea deficitului de finanțare existent la nivelul bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.(..)

Se impune astfel intervenția de urgență prin alocarea sumei de 200.000 mii lei ținând cont de faptul că, în perioada imediat următoare, numărul de cazuri care vor fi tratate în unitățile sanitare cu paturi se va majora având în vedere creșterea incidenței afecțiunilor specifice sezonului rece”, se arată în nota de fundamentare.

Pentru anul 2023, a fost aprobată suma de 10.708.623 mii lei pentru decontarea serviciilor medicale, din care până în prezent au fost efectuate plăți în valoare de 9.586.269 mii lei.

Conform hotnews, suplimentarea bugetară este determinată de faptul că pentru anul 2023 au fost aprobate fonduri sub necesarul solicitat de CNAS prin proiectul de buget pe anul 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.