După ce au scăpat de arest, în aşteptarea sentinţei Tribunalului Maramureş, foştii şefi din cadrul IPJ BN s-au reprofilat şi s-au apucat de afaceri. Roberto Hasnăş, fostul şef de la Rutieră, şi-a deschis o şcoală de şoferi, care deja are 5 instructori. Dacă banii vin…. promovabilitatea celor care fac şcoala de şoferi cu fostul şef de la rutieră cam scârţâie.

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost la final de 2014 într-un amplu scandal de corupţie. Trei capi ai instituţiei erau luaţi pe sus de mascaţi şi ţinuţi în arest câteva luni bune. Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ioan Ovidiu Mureşan, fostul şef al Poliţiei Rutiere Roberto Hasnăş şi fostul şef al Poliţiei Năsăud Leon Cloşcă au fost trimişi în judecată în 2015 pentru fapte de corupţie: abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi efectuarea de operaţii comerciale. Procurorii spun că Ioan Ovidiu Mureşan ar fi oferit informaţii confidenţiale unor persoane fizice, şi-ar fi determinat agenţii din subordine să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu sancţioneze încălcări ale legislaţiei rutiere. Acesta ar mai fi ascuns şi un accident săvârşit de un şef de post din care a rezultat rănirea unei fetiţe. De asemenea, fostul şef al IPJ s-ar fi folosit de funcţia sa pentru a interveni în diferite dosare penale, în încercarea de a-i proteja pe unii dintre cei implicaţi.


Mai multe detalii despre acest subiect puteţi citi în ediţia tipărită a Gazetei de Bistrita.

Andreea Moldovan

1 COMENTARIU

  1. „Scartie” ptr ca sunt trimisi la examen, fara ca acestia sa fie pregatiti. Crtedeti Dvs ca mai are Hasnas „nas” pe la fostii lui „colegi”… , mai ales ca cei de la examinari auto, nu prea au mai fost „colegi ori subordonati ” acestuia … ?! Nici vorba …
    La toate scolile nu doar „aici”… se plateste o „taxa de scolarizare ” … dupa care ori stie „moc.ofanul ” … ori ba… dupa parcurgerea cursurilor, dosarul sau este inaintat la „politie ” ptr examen si asa… de cand e lumea lume… procentajul de promovabilitate a fost, este si ramane doar la 25-30% din candidati , atat la „teorie ” … cat si la „practica ” .
    Pe vremea ” mitraliatului ” instructorii , aveau ca indicatori profesionali aceasta promovabilitate si cei carora sistematic nu le treceau candidatii, li se suspendau sau anulau autorizatiile de functionare, dar se pare ca astazi… doar … ” bani sa iasa ” in rest … s-a intalnit ” htzul cu pr.o.stul ” …
    Mai este insa un aspect :
    – daca ridici pretul, sau instructorii sunt ” severi ” si „seriosi ” … n-au clineti si nu merge ( aproape ) nimeni la „scoala ta ” … si dai faliment din cauza concurentei neloiale ;
    – daca lasi din pretz si „garda jos „… ai candidati cu gramada, dar trece doar ” la plezneala ” … cine poate … ori cine ” scapa din pur noroc sau intamplare ” …
    Asa este si la cursurile de agenti de paza si securitate, asa este si la cele pentru obtinerea atestatelor pentru detinerea, portul si folosirea armelor si munitiilor …
    La noi in Romania, „privatizarea ” tuturor sectoarelor, n-a adus nimic bun si competitiv ci, doar o concurentza neloiala statului, care are niste institutii bine organizate si bine strcturate, dar „severe” unde cei „slabanogi ” n-au acces si le ocolesc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.