om dupa gratii

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au deschis un dosar penal pentru tentativă de evadare pe numele unui tânăr în vârstă de 17 ani din Bistrița. Acesta este cercetat pentru că a încercat să evadeze în momentul în care polițiștii îl duceau spre autospecială, pentru a fi transferat, conform procedurii, la Centrul de Detenție pentru Minori din Craiova.

În momentul în care era dus spre autospecială, adolescentul a fugit spre gardul împrejmuitor al instituției, însă a fost prins de polițiștii care îl escortau.

Acesta se afla în arestul IPJ BN, iar în momentul în care urma să fie urcat în autospecială pentru a fi transferat într-un penitenciar de minori și tineri, a încercat să fugă, fiind prins imediat de polițiști„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate în acest caz de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Când în arest preventiv, când în arest la domiciliu

Tânărul a fost arestat preventiv încă din decembrie 2018, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, iar în februarie 2019 i-a fost înlocuită această măsură cu cea a arestului la domiciliu. Trei luni mai târziu, în mai 2019, din cauză că  nu a respectat măsura impusă acesta s-a reîntors după gratii. Între timp, în luna martie a aceluiași an, acesta a fost trimis în judecată. Scapă de arest preventiv, în luna iunie a anului trecut, fiind plasat din nou în arest la domiciliu, însă se întoarce iar după gratii la finele lunii decembrie.  În ianuarie 2020 obține din nou arest la domiciliu, unde stă până în luna martie, când ajunge iar după gratii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here