Bugetul municipiul Bistrița pe anul 2020 este unul bazat pe dezvoltarea orașului, a anunțat primarul Ovidiu Crețu, marți, într-o conferință de presă. Edilul a mai completat că dezvoltarea orașului nu se face însă cu resurse proprii din bugetul local, ci cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile.

Bugetul pe anul 2020 se înscrie în linia crescătoare a bugetelor din ultimii 12 ani. Bugetul din acest an este unul axat pe dezvoltarea municipiului, dezvoltare bazată pe utilizarea fondurilor europene din Programul Opreațional Regional, asta datorită faptului că resursele proprii ale municipiului pentru dezvoltare sunt extrem de limitate și dezvoltarea municipiului se face în proporție de 90 % din fonduri europene nerambursabile”, a declarat primarul Ovidiu Crețu. 

Astfel, proiectul de buget al municipiului Bistrița se prezintă astfel:

Potrivit primarului, cele mai mari sume încasate la bugetul local provin din impozite și taxe locale, dar și din sumele aferente fondurilor externe nerambursabile:

În acest an, cele mai mari sume din bugetul local merg spre investiții – 45,33%. ”Cele mai mari cheltuieli pe care le facem sunt cele cu investițiile”, a declarat Crețu.

În ceea ce priveștebugetul structurat pe activități, acesta arată astfel:

În ceea ce privește proiectele de investiții care se vor realiza cu ajutorul fondurilor europene sau prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, acestea sunt:

În ceea ce privește investițiile ce se vor realiza strict cu bani din bugetul local, acestea sunt:

Bugetul municipiului Bistrița din perioada 2011 – 2020 a avut o evoluție ascendentă:

Proiectul de buget pe anul 2020 va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local Bistrița din data de 13 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here