Un bărbat care a accidentat mortal un pieton care încerca să traverseze strada printr-un loc nepermis a fost trimis în judecată și va răspunde în fața instanței pentru fapta sa. Și un alt șofer care a comis mai multe infracțiuni la regimul rutier a fost trimis în judecată.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, bărbatul este cercetat pentru infracțiunea de ucidere din culpă. ”La data de 30 noiembrie 2016, în timp ce conducea un autoturism pe raza localitățuu Uriu, județul Bistrița-Năsăud, având o viteză superioară celei maxime legale admise pe care nu a adaptat-o la condițiile concrete de drum, a lovit-o cu partea frontală a mașinii pe victima C.V., angajată la rândul său în traversarea străzii prin loc nepermis, cauzându-o leziuni corporale grave, care au determinat decesul imediat al acesteia”, se arară într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

De asemenea, tot luna trecută, un alt șofer care a încălcat normele rutiere de două ori a fost trimis în judecată, fiind cercetat pentru infracțiunile de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului (2 fapte) și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La datele de 25 decembrie 2018 și 2 iunie 2020, a condus un autoturism pe drumurile publice, respectiv pe raza comunei Șieuț, județul Bistrița-Năsăud, și a localității Sebiș, în timp ce avea o îmbibație alcoolică de 1,50 g la mie (la prima faptă) și 2,57 g la mie (la cea de-a doua faptă), în condițiile în care, începând cu data de 10 februarie 2020, nu mai poseda permis de conducere, fiindu-i retras pe motive medicale”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Ambii șoferi vor ajunge în fața instanței, judecătorii urmând să stabilească pedepsele în cazul fiecăruia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here