Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2020 au fost publicate marți, 30 iunie. Potrivit acestora, la nivelul județului Bistrița-Năsăud s-au înregistrat două medii de 10.

Cele două medii de 10 au fost obținute de un elev al Colegului Național ”Andrei Mureșanu” și de un alt elev al Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița. 

De asemenea, medii cuprinse între 9,90 și 9,99 au obținut încă 8 absolvenți ai clasei a XII-a din Bistrița-Năsăud,care provin din licee din Bistrița, Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi și Prundu Bârgăului.

În total, la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului de Bacalureat, circa 1.500 de absolvenți din cei aproape 2.400 de candidați din Bistrița-Năsăud au reușit să obțină cel puțin media 6, astfel că au fost declarați ”Reușiți”. În schimb, peste 800 au fost declarați ”Respinși”, iar 5 au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă. Toate rezultatele pot fi consultate pe portalul bacalaureat.edu.ro.

Absolvenții nemulțumiți de rezultate pot depune contestații.

Contestațiile pot fi depuse astăzi în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi publicate în data de 5 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here