Candidatul care a concurat pentru șefia Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Bistrița nu a obținut nici măcar punctajul minim necesar la proba scrisă. Este vorba de amica secretarei municipalității Floare Gaftone, arhitecta Cristina Bungărdean, consilier în cadrul Serviciului Monumente Istorice din cadrul primăriei și de 2 ani șefă cu delegare a Serviciului Urbanism.

Cristina Bungărdean s-a înscris în competiția pentru postul de șef Serviciu Urbanism din cadrul Primăriei Bistrița, pe care l-a ocupat prin delegare în ultimii 2 ani, și a fost singurul candidat care a întrunit criteriile pentru a intra susține probele concursului, un alt doilea candidat care și-a depus dosarul pentru acest post fiind respins din cauză că nu avea vechimea necesară în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice. Ceea ce atrage atenția, apropo de criterii, este faptul că persoanele care ar fi dorit să se înscrie la concursul pentru acest post, trebuia musai să fie absolvenți de arhitectură. Deci nu construcții și proiectare cu specializare în urbanism, ci doar arhitectură.

Drept urmare, Cristina Bungărdean a alergat singură, dar nu a fost în stare să treacă linia de sosire. Conform rezultatului afișat pe site-ul municipalității, ea a obținut doar 33,1 puncte la proba scrisă susținută pe data de 7 noiembrie, astfel că a fost respinsă și nu a mai avut ocazia să ajungă în etapa următoare, pentru susținerea interviului.

Cristina Bungărdean este cea care a înlocuit-o temporar pe arhitectul șef Monica Pop, în perioada în care acesteia i s-a interzis de către procurori să semneze, pentru o vreme, documente oficiale. Acesta este mult susținută și lăudată, conform surselor Gazeta de Bistrița, de secretarul municipalității, Floare Gaftone, care visează ca Bungărdean să devină arhitecta șefă a municipalității și mâna ei dreaptă în probleme de urbanism.

7 COMENTARII

 1. Și când te gândești ca această ființă a eliberat și semnat acte 2 ani de zile. Doamne ferește! În ce lume trăim! Cum e Gaftone așa și prietena!

 2. Măi oameni buni! Nimic nu se poate schimba ,,decât ” cu binecuvântarea PARTIDULUI!!! …care vremelnic (din fericire) este la ciolan…
  Nu cine votează contează, ci ăia care numără… era o veche lozincă (adevărată)!
  Acuma …actualizată ar fi , depinde cine verifica/corectează!
  Cum să dispară dinozaurii din primărie?!!

 3. Cum vă place să intrați cu bocancii în viața unui om!
  Calitatea profesională și umană nu este direct proporțională cu capacitatea de a recita paragrafe din multele legi puse în bibliografia unui concurs, care nu pot fi toate asimilate în termenul scurt pentru pregătire.
  Doar cine a participat la concursuri de acest gen ar putea face aprecieri în acest sens.
  În loc să vă gândiți că dna Bungărdean a semnat acte 2 ani de zile, de ce nu vă gândiți la faptul că alți funcționari publici poate nu ar fi obținut nici măcar acel punctaj. Sau că alți funcționari publici ocupă poziții pentru care nu au pregătirea profesională pentru postul ocupat și fac ce vor, parcă ar fi pe moșia familiei lor.
  Respect pentru doamna Bungărdean că a avut curajul să participe și îi doresc din suflet să fie același om demn și corect mai departe.

  • Altă prietenă ? În doi ani nu a învățat nimic altceva , decât să pună degetul (semneze )? Afară cu toți analfabeți din primării . Nu este singura .

 4. Ca şi completare la cele scrise de Mariana Nacu, mai sunt şi funcţionari publici care intră în sistem la o primărie (de multe ori în mediu rural) şi după un timp se transferă succesiv la alte instituţii, în funcţii tot mai avantajoase pentru ei (ele), fără a mai susţine nici un concurs pentru ocuparea funcţiei publice.
  Asta la capitolul „egalitatea în şanse pentru ocuparea funcţiilor publice”.
  Zicala zilelor noastre: „Amantă să fii, noroc să ai!”

 5. Sa va fie rusine si sper ca traiti bine si sanatosi cu totii sa niciodata sa nu se abata necazurile peste voi: autoarea articolului cat si come tatorii rauvoitori si grozavi in critica!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.