Doi dintr-o lovitură! Tiberiu Cămărăşan şi Ştefan Sîngeorzan îngroaşă „salba” incompatibililor de Bistriţa-Năsăud. Ce au comis ei

1180

Un fost primar şi unul încă în funcţie din Bistriţa-Năsăud au fost găsiţi cu probleme, alături de alţi 24 de edili din ţară, de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Este vorba despre fostul primar al comunei Feldru – Ştefan Sîngeorzan, şi primarul comunei Silivaşu de Câmpie – Tiberiu Cămărăşan.

 

Atât Tiberiu Cămărăşan, primarul comunei Silivaşu de Câmpie, cât şi fostul primar de Feldru Ştefan Sângeorzan au fost găsiţi în conflict de interese administrativ.

camarasan
sursa foto: Rasunetul

Potrivit ANI, Tiberiul Cămărăşan „a semnat patru contracte de închiriere și patru acte adiționale privind închirierea unor suprafețe de pajiști aflate în domeniul public al comunei Silivașu de Câmpie, încheiate între unitatea administrativ teritorială și tatăl, fratele persoanei evaluate, Camarasan I. Anicuta Întreprindere Familială (în cadrul căreia persoana evaluată deținea, la acea dată, calitatea de membru întreprindere familială, iar soția acestuia calitatea de reprezentant întreprindere familială) și Cornea E. Avram Persoană Fizică Autorizată (în cadrul căreia cumnatul persoanei evaluate deținea, la acea dată, calitatea de persoană fizică autorizată)„.

 

 

Despre Ştefan Sîngeorzan, actualmente consilier local în Consiliul Local Feldru, ANI precizează că acesta, pe când deţinea funcţia de primar, şi-a angajat propriul fiu ca şef Serviciu situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei Feldru. Asta s-a întâmplat în urmă cu 10 ani.

În exercitarea funcției de primar, a semnat Dispoziția privind constituirea Comisiei de concurs pentru ocuparea posturilor de referent debutant și muncitori necalificați în cadrul aparatului propriu al Primăriei Comunei Feldru, ca personal contractual.

Ulterior, acesta a semnat Dispoziția privind încadrarea fiului său, pe postul de referent debutant în cadrul aparatului propriu al Primăriei Comunei Feldru (începând cu data de 10 iulie 2008) și Fișa postului referent debutant cu atribuții de şef Serviciu situații de urgență din data de 10 iulie 2008„, arată ANI.

De asemenea, mai precizează Agenţia,  Ştefan Sîngeorzan a semnat contractul individual de muncă încheiat între Primăria Comunei Feldru (angajator) și fiul său în calitate de salariat, privind angajarea acestuia din urmă în funcția de şef Serviciu situații de urgență pe perioada nedeterminată.

Potrivit ANI, Ştefan Sîngeorzan, deşi a fost informat că a fost declanşată procedura de evaluare în ce-l priveşte, nu a depus niciun punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ