Bărbatul și copilul de 9 ani din Tărpiu, dați dispăruți de familie, găsiți pe o stradă din Bistrița

957

Bărbatul de 46 de ani din Tărpiu care a dispărut de acasă sâmbătă împreună cu băiatul său de 9 ani, amenințând că îl omoară pe acesta și apoi se sinucide, a fost găsit de polițiștii de la Investigații Criminale, pe raza municipiului Bistrița. Ambii sunt nevătămați, transmite IPJ Bistrița-Năsăud.

 

 

După mai bine de 4 zile de căutări, bărbatul din Tărpiu a fost găsit nevătămat, împreună cu fiul său de 9 ani, plimbându-se pe o stradă din Bistrița.

Sâmbătă acesta a dispărut de acasă, supărat că soția sa, plecată la muncă în Spania, l-a lăsat să aibă grijă de cei 5 copii ai lor. Se pare că după ce a rămas singur acasă, bărbatul a început să își înece amarul și singurătatea în alcool, ajungând să îşi lovească inclusiv copiii şi să vândă electrocasnicele din casă pentru a cumpăra țuică.

Potrivit surselor Gazeta de Bistrița, soţia sa l-ar fi ameninţat recent într-o discuţie telefonică, că dacă nu se potoleşte va divorţa de el și se pare că aceasta ar fi fost picătura care a umplut „paharul” bărbatului, astfel că pe 7 mai omul a plecat de acasă lunându-l pe băiatul de 9 ani cu el. La plecare însă a menințat că îl omoară pe băiat și apoi se sinucide.

Cea care a depus o sesizare la Poliţie cu privire la dispariţia bărbatului este fiica cea mare a femeii, de 20 de ani, pe care o are dintr-o relație anterioară.

Soția bărbatului a fost alertată și ea, astfel că a venit urgent în țară, speriată că i s-ar putea întâmpla ceva rău copilului.
Oamenii din localitate au dezvăluit că bărbatul este violent și și-a bătut adesea soția. Cu toate acestea femeia a rămas alături de el timp de 17 ani. Bărbatul nu a fost agresiv doar cu femeia lui, ci și cu alți consăteni. Săptămâna trecută, bărbatul și-a bătut un prieten de pahar, lovindu-l cu un lemn în cap. Nu a fost însă singura sa victimă, fiindcă în urmă cu aproximativ o lună bărbatul a agresat o femeie de 50 de ani, care era chiar verișoara lui. După ce i-a administrat bătaia, bărbatul a dus-o în beciul casei unde a legat-o cu lanțul de la câine și nu a eliberat-o decât a doua zi.

De frică, cei doi au nu depus plângere la poliţie decât abia acum după ce a fost sesizată dispariţia sa.

În această dimineață, primarul comunei Dumitra, Gheorghe Bălăjan, a declarat pentru Gazeta de Bistrița că a fost sesizat că bărbatul şi-ar fi violat o fiică de 14 ani.

„Am auzit că a dispărut cu un copil de 9 ani şi că şi-a fi violat o fată de 14 ani. Noi am sesizat Protecţia Copilului şi se va demara o anchetă în acest sens. Am aflat că şi-ar fi violat fata de 14 ani, el fiind descoperit de una din fetele mai mari, care l-ar fi suprins asupra faptului”, a declarat pentru Gazeta de Bistriţa, primarul Gheorghe Bălăjan.

Cei de la Protecția Copilului Bistrița-Năsăud au verificat aceste aspecte, dar nu au găsit nimic care să ateste că fata a fost violată.

În schimb, reprezentanții instituției spun că toți copiii minori ai familiei din Tărpiu au nevoie de o consiliere psihologică.

 

sursa foto: Bistriteanul

 

LĂSAȚI UN MESAJ