SALARIUL minim pe economie poate să crească! Vezi ce spune ministrul Finanțelor

126

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a declarat pentru un post de televiziune, marţi seara, că salariul minim pe economie poate să fie majorat la 2.050 lei, înainte de începutul anului 2019. 

 

Eugen Teodorovici, propus la Finanţe. Ministerul Fondurilor Europene va fi preluat de Marius Nica

Potrivit ministrului Finanțelor, există șanse ca majorarea să aibă loc înainte de 1 ianuarie 2019. Acesta a mai precizat faptul că, ”se face această analiză la Finanțe” și acesta nu a putut înainta un calcul cu privire la efortul bugetar necesar pentru majorare.

De asemenea, Teodorovici a susţinut că va avea o evaluare privind impactul majorării salariului minim în noiembrie, după ce se va face a doua rectificare bugetară. „După rectificarea din noiembrie, vedem, dacă va creşte salariul minim pe economie”, a explicat ministrul Finanțelor.

„La finanţe, eşti obligat să faci analize. Când este vorba de venitul românilor, trebuie să vezi de unde poţi creşte”, a adăugat Teodorovici, potrivit Mediafax.

În prezent, salariul minim este de 1.900 de lei, nivel stabilit la începutul anului curent, de la 1.450 de lei anterior.

 

1 COMENTARIU

  1. Or sa dea in balbaiala patronii , care ar dori sa ne exploateze la sange pe toti si care ne vad ca pe niste sclavi .
    Ma uit la TV si vad cum se plang ca n-au pe cine angaja sa munceasca la firmele lor si ca trebuie sa munceasca ei cu toata familia lor ( cica )… Vai ce necaz pe capul lor … ! Pai, daca si-au facut „firme” de aia si le-au facut, in primul rand sa aiba ei si familia lor ce muncii, nu sa exploateze munca altora, sa poata sta ei cu burtile la soare prin Antalia sau alte strainatati … ! Ar trebui data o lege, prin care, sa nu poata angaja personal daca nu muncesc si ei cu membrii lor de familie alaturi de cei angajati si angajarile sa se faca doar pentru posturile care le exced familiilor lor .

LĂSAȚI UN MESAJ