Protestele la Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud se ţin lanţ. Conducerea unităţii spitaliceşti nu a reuşit să aplaneze conflictul absolut deloc, ba din contră pune paie pe foc. Săptămâna trecută a avut loc un nou protest spontan al angajaţilor spitalului, care au cerut demisia conducerii.

Personalul medical din spitalul năsăudean va fi nevoit să lucreze în ture de opt ore, conducerea susţinând că în acest mod va face economii prin reducerea cheltuielilor, cu toate că numărul cadrelor medicale medii şi al infirmierelor este la limita minimă prevăzută de lege.
Datorită acestui program impus de conducere, cu toate obiecţiile şefilor de secţie, la Spitalul din Năsăud a izbucnit, din nou, un conflict spontan de muncă. Neînţelegerile dintre membrii de sindicat şi conducerea spitalului au ajuns într-un punct critic,  din cauza tensiunilor existente în unitatea spitalicească năsăudeană.

„Îndrăgostiţi” de Prefectură

Pe data de 1 iulie 2009 a avut loc o nouă întâlnire la Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, dată la care prefectul aştepta raportul întocmit de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi Colegiul medicilor – filiala Bistriţa-Năsăud.

Pe baza acestui raport, urmau să fie luate măsuri de reducere a cheltuielilor Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon”, două dintre măsurile propuse de conducere, şi pe care s-a bătut intens monedă, fiind modificarea programului de lucru al angajaţilor de pe secţii – cadre medicale medii şi infirmiere – de la 12 cu 24 la 8 cu 16, şi tăierea liniei de gardă de pe secţia chirurgie.
La această întâlnire s-a convenit tăierea liniei de gardă de pe secţia chirurgie şi trecerea la programul de opt ore, însă aici se mai putea negocia.
Drept urmare, după întâlnirea de la Prefectură, a avut loc o nouă întâlnire la Spitalul din Năsăud, între reprezentanţii Sindicatului Sanitas Năsăud, conducerea spitalului şi şefii de secţie, cei din urmă explicând şi ei conducerii că programul de opt ore nu este posibil şi nu se fac economii.

Sub presiuni şi ameninţări

După discuţii care au durat circa trei ore între părţi, într-o primă fază managerul spitalului, dr. Adrian George, a fost de acord să rămână vechiul program, cel de 12 cu 24, şi s-a semnat un proces verbal în acest sens. La nici o oră, conducerea spitalului revine asupra acestui acord, procesul verbal este anulat fără nicio o explicaţie, iar şefilor de secţie li se remite câte o adresă, prin care se stipulează întocmirea de urgenţă a programului de opt ore. Din cauză că şefii de secţie au refuzat, s-a trecut la presiuni. Astfel, a doua zi dimineaţa au fost trimise şefilor de secţii, dar şi asistentelor şefe, o adresă, cu nr.2304/02.07.2009, prin care erau obligaţi la întocmirea în termen de două ore a graficelor de lucru pentru ture de opt ore. În cazul neconformării la aceste cerinţe ale conducerii spitalului, se stipula în adresă, ar fi urmat trecerea la sancţiuni potrivit art.264 din Codul Muncii – „avertisment scris pentru refuzul de a duce la îndeplinire sarcinile de serviciu” sau „suspendarea contractului de muncă pe o perioadă de cinci zile pentru neexecutarea unor sarcini de serviciu date de şefii ierarhici”.

„Nu mai avem încredere în conducere”

Inconsecvenţa managerului nu a făcut altceva decât să tensioneze şi mai mult situaţia din spital. Cadrele medicale medii şi personalul auxiliar – infirmierele au ieşit în stradă, printr-un protest spontan. Deoarece majoritatea angajaţilor sunt navetişti, aceştia s-au declarat total nemulţumiţi de această hotărâre luată. Motivul principal este imposibilitatea de a face naveta de acasă la serviciu şi invers, mai ales când sunt în situaţia de a se prezenta la post pentru a intra în tura de noapte (care ar începe la ora 23.00) sau când ar trebui să meargă acasă, la aceeaşi oră, moment în care se termină tura de după-amiază (cuprinsă între orele 15.00 şi 23.00).

„Am ieşit din nou în faţa spitalului pentru că ieri am fost la o şedinţă cu domnul director, medicii şefi de secţie şi asistentele şefe de pe secţii, pentru programul de lucru. Cu două zile înainte ni s-a spus să facem graficele pentru program de 8/16, iar ieri pentru programul de 12/24. La o oră după ce am anunţat fetele să vină la program de 12/24, am primit telefon din nou că iar este program 8/16. Bineînţeles că nimeni a mai vrut să accepte acest joc de program, într-o zi într-un fel şi a doua zi într-altul, plus că suntem la a nu ştiu câta întâlnire cu conducerea care azi ne spune una şi a doua zi se schimbă. Nu mai avem încredere în conducere. După ce se semnează un protocol cu toţi medicii şefi de secţie şi asistentele şefe, inclusiv managerul semnează că acceptă pe două luni să rămână programul la 12/24, ţinându-se cont că este perioadă de concedii, şi oricum şi aşa suntem puţini şi insuficienţi pentru a acoperi toate turele, ni se spune după aceea că se anulează graficele, că trebuie altele pentru ture de opt ore. A trebuit să anunţăm oamenii să vină la serviciu totuşi la opt ore, nu la 12. Lumea este bulversată. De exemplu, pe secţia „Interne” din 11 asistente şapte sunt navetiste. Nu este doar distanţa de la care fac naveta, trebuie să se ţină cont mai ales că sunt femei şi la ora 11 noaptea să iasă din tură şi să meargă chiar şi până în Salva, nu este aşa uşor, dar mai ales nu au mijloc de transport. Nu mai vorbim de cele care fac naveta de la 20 de kilometri sau de mai departe”, a declarat Veronica Mureşan, asistentă-şefă „Interne”.
„Şefa noastră a întocmit graficele, dar bineînţeles că nu este nimeni de acord, pentru că nu se poate lucra unu pe tură în secţia de chirurgie, în care este partea septică şi partea aseptică, deci nu este permis din punct de vedere legal aşa ceva. Eu una nu mai înţeleg nimic. Directorul ne spune una, la cinci minute ne spune alta… în primul rând dânsul nu ştie ce vrea. Lumea este foarte revoltată, sunt foarte mulţi navetişti şi nimeni nu este de acord”, a declarat Valentina Costea, asistentă „Chirurgie”.
„S-a lucrat în regim de 12 cu 24. Cum a mers munca până acum, ar putea merge şi de acum încolo. Mie personal, dar cred că este părerea tuturor, programul de 8 cu 16 este cu mult mai obositor, iar referitor la navetă vă spun sincer eu la 11 noaptea voi fi nevoită să rămân la spital. Am şi familie, iar la 11 noaptea nu pot să merg pe jos, vara vară, dar iarna nici atât. Mă apropii de 50 de ani. Nu mai avem nici puterea, dar nici curajul să mergi pe stradă în ziua de astăzi, la 11 noaptea, fiind femeie”, a spus revoltată Mariana Mureşan, infirmieră, secţia „Terapie Intensivă”.
„Sunt navetistă. La ora 11 noaptea cu ce mă duc eu acasă? Trebuie să dorm aici, ajung dimineaţă acasă şi după-amiază sau noaptea trebuie să revin la serviciu. Până acum a fost program de 12 cu 24. Avem şi noi familii. Soţul meu e decedat, am copii. Ce fac? Stau şi dorm la spital, apoi merg acasă şi la trei mă întorc înapoi? Sunt efectiv pe drum. Plus două milioane de lei (n.r. – 200 de lei noi) pe care îi cheltuiesc pe navetă pentru că nu am cum să fac un abonament. Eu fac naveta de la Mocod şi circul cu ce cade. La ora 11 noaptea cu ce să merg acasă? Pe jos?! Că nu am cu ce la ora aia… La program de 12 cu 24 am intrat la şase seara, am ieşit la şase dimineaţa, sau invers, mai ai cu ce merge acasă, e şase, nu 11 noaptea”, a declarat cu amărăciune Ana Purcea, infirmieră, „Chirurgie”.
„Nemulţumirea noastră este vizavi de conducere. Conducerea noastră nu stă de vorbă, nu există un dialog social cu noi, nu ne putem înţelege. Am cerut ieri (n.r. – 1 iulie) un dialog, s-a semnat un proces verbal, care nu se respectă (…). Nu mi se pare corect ca într-o secţie de terapie, unde pe lângă fac şi terapie intensivă, fac şi transfuzii şi intru şi în sala de operaţie, să lucrez acum la program de opt ore. Trebuie să existe o înţelegere. Noi înţelegem conducerea că e greu, că e criză în ţară. Şi alte spitale au probleme, dar ca la noi la nimeni. Noi am făcut tot ce a cerut conducerea şi la program de 12 ore, nu au fost cazuri de mall-praxis…”, a declarat Ciprian Damian, asistent „ATI”.
„Am primit înştiinţarea pentru programul de opt ore, iar rezultatul este greva spontană de astăzi. Pe lângă faptul că nu avem medicamente suficiente, este lipsă de personal, acum ni se schimbă şi programul de lucru. Lucrurile mergeau binişor, dar acum merg din ce în ce mai rău.
 
Deocamdată noi am făcut această grevă spontană, dacă e nevoie vom mai ieşi în stradă. Noi am vrea să se soluţioneze problemele noastre. Lucrez de 32 de ani în spitalul acesta, dar nu am mai avut asemenea probleme. Îmi vine foarte greu să spun, dar nu am mai trecut prin asemenea momente. Îmi vine greu să spun cuvinte grele la adresa spitalului pentru că mi-a plăcut meseria, am lucrat atâţia zeci de ani aici, dar suntem nevoiţi. Ne-au silit practic să ieşim în stradă”, a declarat Rodica Sonea, asistentă Interne.
Vizavi de acest program de opt ore, impus de conducerea Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud, şi medicii şefi de secţie şi-au exprimat dezacordul, fiind de părere că dezavantajează unitatea.

8/16 „nu poate fi întocmit corespunzător”

Graficele au fost avizate de medicii şefi de secţie, însă, aşa cum am amintit mai sus, sub presiune şi ameninţarea suspendării contractului de muncă.

Dr. Nicolae Stan-Iuga, şeful secţiei „Interne” a declarat în legătură cu această problemă că: „Eu am semnat graficul într-un fel sub o presiune, deoarece conducerea spitalului a făcut o adresă către toţi şefii de secţie ca în timp de două ore să facem graficul pentru programul de lucru la opt ore. Sigur, l-am semnat, dar cu o menţiune pe dosul acestui grafic (n.r. – „Nu poate fi întocmit corespunzător necesităţilor secţiei interne cu respectarea normativelor de personal şi a CM – Codul Muncii – şi CCM/20 oct. 2008 – Contractul colectiv de muncă pe ramură”). Am depus o cerere către conducerea spitalului şi am cerut să se rezolve problema asistenţilor şi să se termine odată cu conflictul acesta de muncă. M-am implicat sub trei aspecte – am fost director medical, şef de secţie actual şi sunt şi consilier judeţean. Conducerea spitalului şi sindicatul s-au întâlnit de câteva ori cu conducerea Prefecturii, s-a semnat un protocol care se pare că nu a fost respectat, de aceea ieri, (n. r. – 1 iulie) după ultima întrevedere de la Prefectură, sindicaliştii au venit nemulţumiţi de acolo, pentru că prefectul a acceptat programul de opt ore. Aşa că au solicitat o întrevedere cu şefii de secţie şi conducerea spitalului. Noi şefii de secţie nu prea suntem de acord cu programul de opt ore, iar obiecţiile mele sunt menţionate în adresa pe care eu am înmânat-o conducerii”. Prin intermediul acestei adrese, şeful secţiei Interne cere, printre alte probleme care se referă strict la secţia pe care o conduce şi care aduce cei buni indicatori spitalului, revenirea la programul de 12 cu 24, menţionând şi faptul că economia pe care conducerea susţine că ar face-o prin programul de opt ore (n.r – 1.119 lei) este nesemnificativă. De altfel, dr. Stan-Iuga a precizat că în procesul verbal semnat cu o zi înainte era menţionat şi modul în care se poate acoperi această sumă „imensă”, care este de fapt echivalentul unei foi şi jumătate de observaţie – lunar, tot personalul spitalului să doneze câte cinci lei, lucru acceptat de toată lumea.
Prin tăierea liniei de gardă de pe secţia chirurgie, conducerea spitalului susţine, într-o adresă depusă la Instituţia Prefectului, nr. 2234/29.06.2009 că se face o economie de 15.571 lei. Odată cu renunţarea acestei linii de gardă, toate urgenţele, ivite după ora 16.00, vor fi îndreptate spre Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Numai că aici se iveşte o altă problemă care va afecta spitalul năsăudean mai târziu – va scădea adresabilitatea către această unitate, secţia chirurgie mai ales, iar prin scăderea indicelui de complexitate „case – mixe” unitatea spitalicească va pierde bani cu lopata în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.

12/24 este mai bun

Alţi doi şefi de secţie, dr. Harald Szilaghi, şef secţie „Chirurgie” şi dr. Ivan Alin – şef secţie „Obstetrică-Ginecologie” sunt de aceeaşi părere în ceea ce priveşte programul de opt ore impus mai nou, dar şi cu tăierea liniei de gardă de pe „Chirurgie”. „Programul de 12 cu 24 e mult mai bun ca spitalul să fie funcţional, dar nu eu hotărăsc asta”, a declarat pentru Gazeta de Bistriţa, dr. Alin Ivan. „Tăierea liniei de gardă este o prostie, iar economia făcută nu este suficientă pentru finanţarea spitalului; oricum nu sunt bani. Cu programul de 8 cu 16, nu sunt de acord, dar asta a hotărât conducerea, deşi s-a semnat un proces verbal pentru ture de 12 ore. Pentru suma de 1.119 lei nu merită să întorci tot spitalul pe dos. La 12 cu 24 treaba era rezolvată”, a declarat pentru Gazeta de Bistriţa, dr. Szilaghi.

„Posibilitate foarte legală”

O altă şefă de secţie – Pediatrie -, care este începând de săptămâna trecută şi director medical, dr. Rodica Bolog – este singurul cadru medical care are o cu totul altă părere. Aceasta a declarat: „Am găsit o posibilitate, care este foarte legală. Conform Codului muncii, articolul 9, programul de lucru este de 8 cu 16. Spitalul din Bistriţa aşa lucrează, toate spitalele aşa lucrează. Toate secţiile sunt acoperite cu personal. A picat o linie de gardă, astfel a picat sala de operaţie, care nu mai face ture de noapte şi nici de după-amiază. Personalul este redistribuit pe secţiile care sunt deficitare. (…) În chirurgie sunt în opt ore doi (n.r. – asistenţi medicali). Noi nu avem justificare să păstrăm personal la sală atâta timp cât nu se operează. Sala de operaţie are 50% spor. Cu programul ăsta de opt ore am reuşit să facem o economie, cât de cât, în jur de 180 de milioane de lei (n.r – vechi) pe lună. (…) Noi am cerut să se facă grafice pentru opt ore şi pentru 12 ore în paralel. Vreau să vă spun că acele grafice s-au făcut ostentativ, în sensul că s-au pus câte trei de noapte, trei de după-amiază, trei de zi. Pe secţia de sterilizare, de exemplu s-au pus pe jumătate de lună câte două, două, două, şi pe urmă mi-au tras linia şi-au zis că nu mai au personal. (…) Pe celelalte secţii nu pot să vă spun exact, dar majoritatea au fost prost făcute. (…) Deci, legislaţia muncii spune clar – program de opt ore”. În ceea ce priveşte numărul navetiştilor, angajaţi ai spitalului, şi posibilitatea lor de a efectua naveta de la locul de muncă spre casă şi invers, dr. Bolog nu mai este de această dată foarte în temă. „În privinţa aceasta eu nu ştiu să vă spun, pentru că nu ştiu câţi sunt. Eu de-abia am preluat funcţia de director medical, încă nu am toate amănuntele”, a spus dr. Bolog. În cazul în care situaţia din spital va continua să fie tensionată, directorul medical este convins că „Spitalul din Năsăud se va desfiinţa”.

Dacă spitalul din Năsăud se va desfiinţa sau nu, aceasta depinde încă de foarte mulţi factori, întrucât acesta deserveşte circa 120.000 de persoane de pe Valea Someşului. Înainte de închiderea ediţiei, reporterii gazeta de Bistriţa au aflat că prefectul Cristian Florian va fi prezent luni, 6 iulie, în Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud.

Liana Mureşan

44 COMENTARII

 1. mi se face deja scarba …..nu mai pot…incetati odata,lasati-ne sa lucram….ce ne cereti dumneavoastra conducerea e imposibil…parca e o conspiratie..parca asta incercati sa faceti doamna bolog….sa-l desfintati…de aia ati venit de la Bistrita…a il desfintati,de aici unde o sa va duceti,la beclean?…..o sa-l desfintati si pe ala…asta v-ati planificat..pe vara asta…bravo,felicitari…faceti mari econamii asa….daca continuati….e posibil ca „astia”…carora dumneavoastra le sunteti director medical si ar trebui sa-i reprezentati…o sa va mai „roage „sa demisionati inca o data,inca de doua ori…de 10 de cate ori este nevoi…nu avem nevoie de un director medical care vrea desfintarea spitalului….nu aveti nevoie de un loc de munca..plecati dracului de aici odata…si lasati-ne sa muncim,asa cum am muncit si pana acum…fara problemele pe acre le creati..

 2. este o adevarata nesimtire sa va tratati astfel superiorii.De ce nu intelegeti ca fara medic asistentul nu exista.In momentul in care o sectie sau un compartiment ramine fara medic este jale.Asistentul este un simplu tehnician,factorul de decizie esta medicul.In toata aceasta tevatura nici macar nu se pune problema bolnavilor de parca asistentii din spital ar fi singurii din univers.Asta inseamna din pacate un coieficient scazut de inteligenta.Si ar trebui sa intelegeti odata pentru totdeauna ca spitalul nu este obligat sa-si faca programul in functie de personal .Cui nu-i convine nu este obligat sa ramina.In Bistrita si Beclean programul este de 8 ore.De ce asistentii din Nasaud ar fi altfel? Dr Stan a uitat ca el a diminuat sporurile si a mai uitat ca si-a dat demisia din director medical deoarece i s-a parut mult mai atractiva cea de consilier judetean .Acum se erijeaza in mare aparator fara sa sufle un cuvint de problemele pe care le are la el in sectie.Asistenta lui sefa lucreaza doar de dimineata,dar este platita cu toate sporurile{de noapte si s si duminica}Si inca ceva nu conducerea a propus desfiintarea garzii ci chiar medicii din sectie.Asa ca nu aruncati pisica moarta in ograda altuia Ar trebui sa aveti simtul raspunderii.Si inca ceva,conform legii sanatatii la 200 de paturi sunt 2 linii de garda si nu 4.Asa ca vedeti sa nu fie nevoie de aplicarea corecta a legii.

 3. 1.demisia o voi depune cind consider ca nu mi-am putut indeplini mandatul si nu la cererea citorva oameni rau intentionati care nu doresc decit scandal.2. nu cred ca asistentele mele din pediatrie , care ma cunosc,se exprima asa,daca este adevarat mi_ar parea rau de ele.3.am fost cea care s-a opus cel mai vehement impotriva desfiintarii garzii de pe chirurgie.4.spre deosebire de altii am coloana vertebrala si mi se pare sub demnitatea mea sa raspund la asemenea injurii,deci este pentru prima si ultima data cind comentez.Multumesc celor care au incredere in mine si ma cunosc

 4. terminati cu circul asta.voi asistente cu un liceu sa contestati activitatea unui medic?dr bolog este de admirat pt ceea ce face nu ca ex directorul medical.

 5. Foarte inteligenta remarca dumneavoastra domnule sau doamna salariat, ce sa povestim , aveti perfecta dreptate ca fara medic nu exista asistenta , dar si reciproca e valabila , asa ca mai vedeti-va de treaba dumneavoastra ca nu cred ca sunteti in masura de a da sfaturi la altii !Cat despre felul cum ne tratam conducerea , poate nu ati remarcat inca cum ne trateaza conducerea pe noi ,noi nu cerem decat putina intelegere si comunicare din partea conducerii, dar din prea mare orgoliu asa ceva nu se poate realiza.Sunt perfect de acord cu doamna Dr Bolog ca ar avea coloana vertebrala , dar pacat ca aceasta sustine din pacate un „cap sec ” !Iar ex-directorul medical , va spun eu ca il cunosc personal , e un om foarte cumsecade care se pare ca a avut destula minte spre a renunta sa se puna in continuare cu „onorifica conducere ” .Noroc cu Dr Bolog care e o vanatoare de functii inalte ca a venit sa faca ordine in” firma’ dimneavoastra domnule manager !

 6. Foarte inteligenta remarca dumneavoastra domnule sau doamna salariat, ce sa povestim , aveti perfecta dreptate ca fara medic nu exista asistenta , dar si reciproca e valabila , asa ca mai vedeti-va de treaba dumneavoastra ca nu cred ca sunteti in masura de a da sfaturi la altii !Cat despre felul cum ne tratam conducerea , poate nu ati remarcat inca cum ne trateaza conducerea pe noi ,noi nu cerem decat putina intelegere si comunicare din partea conducerii, dar din prea mare orgoliu asa ceva nu se poate realiza.Sunt perfect de acord cu doamna Dr Bolog ca ar avea coloana vertebrala , dar pacat ca aceasta sustine din pacate un „cap sec ” !Iar ex-directorul medical , va spun eu ca il cunosc personal , e un om foarte cumsecade care se pare ca a avut destula minte spre a renunta sa se puna in continuare cu „onorifica conducere ” .Noroc cu Dr Bolog care e o vanatoare de functii inalte ca a venit sa faca ordine in” firma’ dimneavoastra domnule manager !

 7. LA NOI ESTE LUPTA INTRE DR.STAN PSD…SI CEI CU PDL. ASTA ESTE TOT,MAI BINE ATI CITII DE SCLEROZATAAIAICE A FOSTPOCURORE SEFA CA DE ERA TRATATA LA TIMP NU MAI FURA ATAT SI NU MAI STRICACASELE OAMENILOR CU…”CAPRA”

 8. STIRE srl transformata in FIRRMA are un foarte bun director medical care face economii mari in FIRMA mai are un pas si ajune meneger ca a venit cu ”Referinte de laBISTRITA”Actualul Meneger a mai avut asa oMANA DREPTA !!!si cam cu acelasi caracter DOMNULE MENEGER fiti pe faza ca se poate ca acestMEDICA sa nu se multumeasca numai cu atatPROVERB:Cine sapa groapa ALTORA ALTORA!!!!!ghici? cine are menegmentul prost!PSD AU PD-L Va urma si vom vedea

 9. cred ca ati innebunit cu totii.Nu cred ca e o problema sa fie schimbat directorul.Eu zic sa continuati circul si „va fi bine pt voi”.BRAvO! Astazi ati fost nemaipomeniti.Controlul a fost atit de entuziasmat de voi ca va solutionat toate cererile.Vedeti sa nu ramineti pe drumuri.Fara pediatri in policlinica si spital sectia se poate inchide.Dar pt voi nu e o problema sunteti factori de decizie,aveti drept de semnatura asa ca nu e nici o problema.Succes!

 10. daca domnii doctori si-ar fi facut munca,nu s-ar fi ajuns aici.Unii vin si semneaza doar condica,altii la ora 11 sunt plecati ca isi fac reparatii la casa,in urgenta coboara cu mare greutate si striga la personal,astea nu se vad sau poate nu se vrea

 11. dudule, la unii cand li se da nitzica putere se cred grozavi. Domnul Trifon( ca doctor nu se poate spune) mai bine si-ar vedea de mecanica iar Doamna doctor director Bolog de copilasi, iar cei competenti sa se ocupe de problemele spitalului.

 12. de citeva luni se zvoneste ca nemaifiind bani la sanatate este necesar sa dispara o parte din spitalele orasenesti.Si pentru a nu fi batator la ochi tai din banii care care sunt necesari ca acel spital sa nu mai poata functiona,atragi sindicalistii de partea ta {acest lucru e foarte usor,salariile fiind mici},mai gasesti si o ziarista dornica de afirmare,care e mai tot timpul in spital in viltoarea creata si totul se rezolva de la sine.tot la 2 sau trei zile acelasi grup se aduna”spontan”Destabilizarea venind din interior.Cu tot respectul pe care il am pentru personalul medical ,i-as ruga sa fie un pic mai atenti cu ce spun si ce fac.Pina la urma vor ramine tot singuri,medicii sunt mult mai putini si pot sa lucreze oriunde.Posturile de asistenti sunt mai greu de gasit.Directorul vostru asa „manager slab” cum il vedeti voi a incercat in acesti ani sa tina sptalul pe linia de plutire,atit cit s-a putut,zona noasta nefiind una cu multe privatizari pt a putea sponsoriza spitalul,cu toate acestea a reusit ani de zile sa aduca combustibil,alimente s.a.m.d.Mai aveti un pic de rabdare,manadatul lui se termina peste 6 luni si atunci sa dea Domnul sa aveti directorul pe care vi-l doriti.

 13. Vad ca personalul face o adevarata tragedie din programul de 8 ore,”motivul”,multi navetisti.Oare Bistrita si Becleanul nu au navetisti?Ba da ,dar ei se bucura ca au un loc de munca.Navetistii din spital vin cu masina proprie,problema e ca nu mai au atit de mult timp liber.

 14. ieri am asistat la o scena inimaginabila,cel putin pentru mine.O ingrijitoare de curatenie racnea din toti rarunchii la directorul medical cerind acesteia sa plece spitalul neavind nevoie de ea.Ce m-a ingrozit cel mai tare a fost impasibilitatea personalului,care nu a luat atitudine,ba chiar unele o aprobau.In ce hal am putut sa ajungem,daca noi nu stim sa ne respectam valorile{eu personal am un mare respect pt medici},atunci noi cum putem pretinde respect.Un mare intelept a spus ca in viata omul nu are voie sa uite vreodata de cei trei R:RESPECTUL FATA DE MUNCA>RESPECTUL FATA DE TINE INSUTI si RESPECTUL FATA DE CEILALTI

 15. Pentru cei care se pare ca nu stiu: BECLEANUL LUCREAZA LA 12 ORE SI AU DOUA LINII DE GARDA. Pentru cei care considera asa usoara naveta le doresc sa faca cel putin o saptamana naveta iarana la
  -20 grade C afara sau chiar sa umble printre blocuri noaptea dupa ora 23.

 16. sa zbiere pers mediu la medici?
  e o nesimtire,o prostie practic se comporta ca niste handicapati.sunt oameni de cea mai joasa speta.inseamna ca n-aveti activitate suficienta.

 17. DOMNULE DIRECTOR AL SPITALULUI DIN NASAUD CIRCULA ZVONUL PRIN TARG CA PLATITI UN MEDIC DE LABORATOR CARE NU A VAZUT NICIODATA CUM ARATA SPITALUL SI CULMEA TUPEULUI MAI ARE SI ORE PLATITE DUBLU DE SAMBATA-DUMINICA,SAU E DOAR UN ZVON LANSAT DE RAUVOITORI MENIT SA VA DENIGREZE?DACA E ADEVARAT ATUNCI INTEGRITATEA DUMNEAVOASTRA MORALA ARE DE SUFERIT PUTETI INFIRMA ACEST ZVON? CU RESPECT….ASTEPT UN RASPUNS

 18. voi va jucati de-a CONDUCEREA SI DRAMUIREA BANULUI DE LA BUGET[amenintand cu controale]nu va faceti grija de medici1CA LA ACEST SPITAL intodeauna asa a fost[de aici au plecat in alte tari in alte orase unde si ei au fost tratati cu respect]mai trebuie sa angajati medici si laTESSA sa fie tacamul complect[gasiti voi],dar la handicapati va ganditi?voi ii faceti{pers.medical si nemedical]SOLUTIA:afara toti sa puteti sa va faceti treburile fara handicapati[handicapatul daca-i handicapat DESTUL nu sta la jumatate de norma]

 19. Se pare ca esti un manelist inrait…vorbesti la fel!Corect ar fii: spitalul, sufletul, etc. sau poate esti unul dintre ei! Ha, ha, ha… Este grea gramatica limbii romane, ce sa facem, bine ca stim comenta, dar nu stim sa ne exprimam si sa scriem corect.

 20. Sa inchida SPITALUL ca toti complexatii sa se plimbe cu SMURD as vrea sa vad unde ai sa stai?in SMURD Poate gasesti ceva si pentru doctori pana vor vedea ce o sa faca Ei vor sa-l inchidaAI TIMP SA MEDITEZI ! !

 21. PENTRU DR. BOLOG VA LAUDATI CU ECONOMIILE PE CARE LE FACETI INTORCAND SPITALUL CU SUSUL IN JOS ,DAR NU VA ASUMATI NICI O RESPONSABILITATE.PUNETI DOAMNA O NOTA EXPLICATIVA PE USA LA URGENTA SEMNATA DE DUMNEAVOASTRA SI EXPLICATI-LE OAMENILOR DE CE TREBUIE DUPA ORA 4 SA MEARGA LA BISTRITA PT. PUS UN FIR SAU UN ATPA VRETI SA FACETI ORDINE IN SPITAL? TREBUIE SA INCEPETI DE SUS SUNT CURIOASA CARE VA FI ATITUDINEA D-VOASTRA CAND D-NUL DIRECTOR O SA DUCA MUNCITORII SA PRESTEZE MUNCI AGRICOLE’TAIAT DE LEMNE ETC. LA DOMICILIUL DUMNEALUI VA APUCATI SI D-VOASTRA DE AGRICULTURA? II LUATI EXEMPLU? ORICUM ALTCEVA NU SUNTETI IN STARE SA FACETI

 22. cata dezinvoltura la aceasta doctora pentru a face rau unei unitati cand are de partea ei administratia care la ora actuala este in SEVRAJ si tot ce face respectiva e luat de F.F.F.BUN. Daca trebuie pansat un bolnav externat trebuie sa mearga la Bistrita!OK comentariul tau sa stea laURGENTA sa explice pacientilor de pe valea Somesului cat bine a facut unitatii umblind ca o disperata sa taie cea mai importanta linie de garda[de ce nu pe a ei ?ca-i stapana acolo?]SA mearga la prefect sa inchida toate linile ca poate cred ca Prefectul nu a mai vazut asmenea comandant care este deacord cu distrugerea unitatii sant care le pare bine ca este SMURD sa-si dea sufletul in el[adica comentariu”EU”]

 23. PE DEALURILE DIN IMPREJURIMEA NASAUDULUI GASITI FOARTE MULTE IERBURI PT. REZOLVAREA PROBLEMELOR DE SANATATE INCLUSIV CHIRURGICALE! CU UN SAC DE DORMIT PUTETI FII SI INTERNATI PE ACEL DEAL SAU DACA DORITI O PLIMBARE GRATIS SUNATI SMURD NUMAR UNIC!!!!!!!!!!!!!!

 24. Este cazul sa inceteze toate acste convulsii.Rezolvarea nu se gaseste nici in mapa prefectului,nici in ‘”bunele intentii a medicului pediatru” si nicidecum in portofoliul gaunos al liderei sindicale.
  Problema este de la inceput deficitara,inca de la aplicarea legii asigurarilor de sanatate,VALABILA doar pentru cei saraci.Politia,magistratii,armata,serei au gratuitati au casa lor si sigur nu o sa „coplata”.Clinicile private,centrele de sanatate si dg.care iau bani cu lopata de de pacienti cu cat contribuie la buget.Si peste tot in siatem se cheltuie 80%din bani,ptr.salarii,care sunt totusi asa cum sunt,cele mai mici,in raport cu pregatirea profesionala,incarcatura si responsabilitatea psihica.Asa ca puneti umarul si duceti unitatea inainte macar doi ani.

 25. Nu directorul medical a cerut desfiintarea garzii de chirurgie,ci chiar seful de sectie dr Szilagy.Ar fi cazul sa va informati corect.Asa este manipulat personalul,una se spune in sedinta si alta este declaratia de presa.Este pacat ca seful de sectie nu-si mai recunoaste decizia

 26. Dupa comentariu SUTA LA SUTA LUCRATI INTR-O POL.PRIVATA!ATI INDEMNAT FRUMOS ANGAJATII VOR FI UMAR LA UMAR SAU VOR PUNE UMARUL DAR LA CE?

 27. dr bolog este de admirat pt ceea ce face.oricum este nasaudeanca si stie ce face.f multi oameni au incredere in ea.criza de asistenti nu este mai ales cu atatea scoli particulare,pe cand lipsa de medici da,mai ales intr-un orasel ca nasaudul.este de admirat ca a preluat conducerea spitalului ca dir medical cand altii si-au dat demisia.

 28. PT.ANGAJAT…ORI ESTI PROST ORI ESTI NEBUN NU DR.SZILAGYI A CERUT DESFIINTAREA LINIEI DE GARDA IN CHIRURGIE DAR DUMNEALUI NU SE POTE LUPTA SINGUR CU O CEATA DE HANDICAPATI

 29. AM FOST INNTERNAT IN SPITAL LA NASAUD SI DOCTORII DE AICI MAU TRIMIS LA BISTRITA SI AM NIMERIT LA DOAMNA BOLOG ESTE O ADEVARATA DOAMNA SI UN MEDIC FOARTE BUN SIAPRECIAT IMI PAREE RAU SA VA AUD CA VORBITI ASA DE EA ESTE UN OM CORECT AR TREBUI SA VA BUCURATI CA ESTE ACUM LA VOI

 30. VOM MAI AVEA UN NUME CARE VA DAINUI PE O PLACA !! NOI NASAUDENII NU AM MAI VREA ASISTENTE[VEZI EXAMENELE] BUNI SANT SI DOCTORII DAR DE CE ATI INCHIS SECTIA CHIRURGIE? SA PUTETI PLATI UN DIR. MEDICAL SI V-ATI INJOSIT SALARIATII PLATINDU-I CU50 LA SUTA[350 RON] TOT PT. EL.FOARTE BUNA D-NA DOCTOR MERITA CA POATE PLECA LA BISTRIT…DAR CUM E NASAUDEANCA MAI INVENTATI…MAI MEDITATI CA NU SE STIE!EU CA LOCALNIC DACA EXISTA SPITAL[INDIFERENT CUM SE VA CHEMA VREAU SA AM DOCTORI CARE SA-SI FACA DATORIA CA DE AIA ESTE SPITAL [NU LA BISTRITA AICI]CA DE DIRECTORI NU DUCETI LIPSA.SA VIIINA DOCTORI!

 31. Pentru cine mi-a dat replica…Asculta aici:observ ca faci pe profesorul limbii romane,ori tu nu stii ca in Romania(majoritatea) nu vorbesc corect fiecare cuvant,pronuntie,etc.Pe tine te intereseaza scrisul cuiva nu ceea ce incearca sa spuna,ca apoi sa intelegi.Ps: Nu-s manelist si stiu sa scriu si sa vorbesc mai bine decat toata familia ta tampita la un loc….Alicibiade

 32. Foarte frumos. Asa sa-ti inveti si copiii!A fost foarte inteligent si ce ai incercat sa spui, scuze ca nu am inteles din cauza pronuntiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here