Peste 30 de angajați din justiție – judecători, procurori, grefier și consilieri de probațiune – au fost „scoși din producție” odată cu constituirea birourilor electorale de circumscripții din Bistrița-Năsăud. Asta doar în județ, fiindcă la nivel național sunt sun mult mai mulți, în condițiile în care, instanțele dar și parchetele din țară, inclusiv din Bistrița-Năsăud, au o lipsă cruntă de personal.

Pe lista președinților și locțiitorilor birourilor electorale se află nu mai puțin de 35 de angajați din sistemul de justiție. Mai precis vorbim despre 17 judecători de la toate instanțele din județ, plus un judecător de la Judecătoria Toplița, care însă este originar din Bistrița-Năsăud.

De asemenea, pe aceeași listă regăsim 8 procurori, inclusiv șeful DIICOT Bistrița-Năsăud și pe cel al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, plus un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, care până să devină magistrat a fost ofițer de poliție în cadrul IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, 5 președinți sau locțiitori sunt grefieri la instanțele din județ, alături de care regăsim și un consilier superior din cadrul tribunalului Bistrița-Năsăud, iar alți 3 sunt consilieri de probațiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.