Membrii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord” s-au reunit, miercuri, la Cluj-Napoca pentru a modifica statutul şi actul constitutiv al Asociaţiei.

 

La această întâlnire au participat preşedinţii Consiliilor Judeţene din:  Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Schimbările aduse statutului îi permit asociaţiei să funcţioneze pe o perioadă nelimitată, spre deosebire de prevederile iniţiale, care menţionau faptul că aceasta va funcţiona până în anul 2018.

Scopul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord” este îmbunătăţirea sistemului integrat pentru situaţii de urgenţă prin achiziţionarea în comun a echipamentelor pentru intervenţii în situaţii de urgenţă şi furnizarea în comun a serviciului public de intervenţie în situaţii de urgenţă. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, prin schimbarea statutului se întrunesc normele europene, astfel încât asociaţia să poată accesa cât mai multe fonduri europene. “Atragerea într-o proporţie cât mai mare de fonduri europene nerambursabile, atât la nivelul judeţului Cluj, cât şi al Regiunii de Nord-Vest, reprezintă o prioritate absolută a conducerii Consiliului Judeţean Cluj. Acesta este motivul pentru care ne-am conformat cu promptitudine exigenţelor Uniunii Europene şi am acţionat în vederea eficientizării activităţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Silvia Boncuţiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.