Comisia Europeană Aprobă Ajutorul de Stat pentru TAROM în Valoare de 95,3 Milioane de Euro

Comisia Europeană a aprobat luni planurile României de a acorda un ajutor de restructurare în valoare de până la 95,3 milioane de euro (473,69 milioane lei) transportatorului aerian naţional de stat, TAROM, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Aprobarea acestui ajutor de stat a fost salutată ca un „certificat de sănătate” pentru companie de către comisarul european pe transporturi, Adina Vălean. Potrivit dânsei, această măsură va oferi un nou început pentru TAROM, eliminând datoriile și stabilind o bază sănătoasă pentru viitoarele sale operațiuni.

Conform declarațiilor comisarului Vălean, planul de restructurare propus de TAROM a fost considerat „foarte solid” de către Comisia Europeană, indicând că compania are potențialul de a redeveni profitabilă în viitor.

Măsurile de restructurare notificate includ anularea unei datorii de aproximativ 49,53 milioane euro, corespunzătoare ajutorului pentru salvare aprobat de Comisie în 2020, plus dobânzile aferente, și o injecție de capital de aproximativ 45,77 milioane euro.

Adina Vălean a subliniat importanța acestui certificat de sănătate în atragerea investitorilor pentru TAROM. Ea a indicat că o companie fără datorii și cu un plan solid de restructurare devine mai atractivă pentru potențialii investitori.

Întrebată despre posibile restructurări de personal, Vălean a precizat că Comisia Europeană nu a indicat necesitatea unor concedieri, lăsând aceste decizii în responsabilitatea conducerii TAROM.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat interesul Guvernului de a găsi investitori pentru TAROM și de a scoate compania din situația economică dificilă în care se află. El a indicat că atragerea de investitori pentru aeronave noi și servicii îmbunătățite este esențială pentru viitorul TAROM.

Aprobarea acestui ajutor de stat vine ca un pas semnificativ în restructurarea și revitalizarea companiei aeriene naționale a României, TAROM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.