Guvernul român ar urma să aprobe în ședința de marți un acord cu Guvernul Ucrainei pentru construcția unui pod rutier de frontieră peste râul Tisa, la granița dintre cele două state, în zona localităților Sighetu Marmației – Bila Tserkva. Acest pod reprezintă un pas important în planul mai amplu de a transforma România într-un „jucător” principal în reconstrucția Ucrainei, facilitând tranzitul ajutoarelor umanitare și a proiectelor de infrastructură.

Durata estimată de execuție a podului este de 20 de luni, iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 130 de milioane de lei.

Podul, cu o lungime totală de 540 de metri, va dispune de parcare pentru autoturisme (13 locuri) și camioane (10 locuri), inclusiv cântare pentru vehicule. Pentru fiecare sens de circulație vor fi prevăzute cinci benzi: un culoar pentru autocare, două benzi pentru autoturisme și două pentru camioane.

În contextul actual, România își consolidează poziția strategică, fiind un punct crucial pentru tranzitul și depozitarea ajutoarelor destinate Ucrainei. Investițiile în infrastructură, cum ar fi noul pod de frontieră și proiectele din Galați și Brăila, vor contribui semnificativ la reconstrucția post-război din Ucraina.

În paralel cu acest proiect, în județele Brăila și Galați se desfășoară lucrări pentru construcția unui aeroport și a unui hub logistic. Aceste inițiative vor atrage investiții străine și vor stimula economia locală, având un impact semnificativ asupra dezvoltării regionale.

Pe ordinea de zi a ședinței Executivului mai figurează adoptarea bugetelor de venituri și cheltuieli pentru diverse instituții, precum și alte proiecte legislative și administrative de importanță strategică pentru România.

Aceste inițiative reconfirmă angajamentul României în promovarea stabilității și reconstrucției în regiunea Europei de Est, consolidând parteneriatele și contribuind la securitatea și dezvoltarea regională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.