Conform publicației ucrainene kyivpost.com, surse din cadrul Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării din Kiev au semnalat că partidul parlamentar românesc AUR, descris ca fiind „pro-rus”, ar putea urma să lanseze în curând „o serie de provocări informaționale anti-ucrainene”.

Scopul acestor acțiuni ar fi de a evidenția presupusele opresiuni la care sunt supuși românii din Ucraina. Totodată, reprezentanții partidului bulgar „Renașterea” ar intenționa să desfășoare o campanie similară în regiunea Odesa, concentrându-se asupra satelor populate în principal de etnici bulgari. Serviciile de informații ucrainene susțin că sincronizarea acestor operațiuni speciale indică posibila coordonare din partea Kremlinului.

Conform surselor, oficialii AUR ar efectua interviuri cu preoții din satele din regiunile Cernăuți, Zakarpattia și Odesa, unde există o comunitate semnificativă de etnici români, în cadrul pregătirilor pentru operațiunea de propagandă. În plus, cei care sunt afiliați cu AUR ar fi în discuții cu familiile bărbaților care sunt în prezent înrolați în Forțele de Apărare ale Ucrainei.

1 COMENTARIU

  1. Pentru ucraineni dacă nu ești cu ei înseamnă automat că ești împotriva lor. Sindromul victimei. Mass-media e inundată de propagandă pro-ucraineană din 2022 încoace. Interesele României au prioritate în fața intereselor oricărei alte țări (fie ea și Ucraina), uniune, alianță sau grup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.