Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost condamnat de instanţa supremă, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie în care a fost trimis în judecată alături de fostul judecător Florin Costiniu şi de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, decizia nefiind definitivă, aceasta putând fi atacată la completul de cinci judecători de la ÎCCJ, informează dcnews.ro.

 

Senatorul Cătălin Voicu a fost condamnat la două pedepse de trafic de influenţă, respectiv la 4 şi 5 ani de închisoare, iar pentru fals în înscrisuri a primit o pedeapsă de 1,2 ani de închisoare, el urmând să execute pedeapsa cea mai mare, adică 5 ani.
Parte în acelaşi dosar, omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, judecătorii instanţei supreme suspendându-i executarea pedepsei pentru o perioadă de 7 ani.
De asemenea, Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, a fost condamnat la 4 ani de detenţie, pentru cumpărare de influenţă, de către instanţa supremă.
Fostul judecător Florin Costiniu de la ICCJ a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul de corupţie în care a fost judecat alături de senatorul PSD Cătălin Voicu şi de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, decizia nefiind însă definitivă.
Senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.