Trei morți, doi directori demiși, dar și o anchetă care bate pasul pe loc. Este realitatea amară pe care o trăiesc minerii din Gorj, în urma tragediei de la începutul anului, în care 3 oameni au murit și alți 13 au fost răniți. În timp ce familiile își plâng morții, cei doi șefi demiși au fost „promovați”.

Marius Negru, fost membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a fost numit secretar de stat în Ministerul Energiei, iar Daniel Burlan, fost Director al Complexului Energetic Oltenia, a fost pus în fruntea unei alte direcții. Complexul Energetic Oltenia a fost amendat cu 48.000 de lei după tragedia din ianuarie, însă ancheta morții celor 3 mineri bate pasul pe loc, iar dosarul nu a fost încă trimis în judecată.

Una dintre cauzele tragediei în care și-au pierdut viața 3 mineri a fost starea drumului către carieră, o cărare de pâmânt transformat în noroi de ploaie. Șefii Complexului Energetic Oltenia au susținut că drumul ar fi fost, de fapt, pietruit. Minerii continuă să-și riște zi de zi viața, merg la muncă-n aceleași camioane vechi și pe aceleași drumuri înecate în noroi. „În carieră situația este foarte, foarte dificilă, nu s-a schimbat cu absolut nimic. Tot aceleași mașini. 11 oameni e puțin, gândiți-vă la 27-30. Se urcă atât de mulți și acum”, a precizat un miner de la Jilț Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.