Sursă foto: Youtube

Așa cum au intrat pe ușa din dos cei de la PSD, așa va trebui să-i dăm afară, spune vicepreședintele PNL Robert Sighiartău. El declară că premierul Marcel Ciolacu a devenit „adversarul electoratului liberal” și chiar al PNL.


Robert Sighiartău sugerează, la RFI, ruperea coaliției PSD-PNL: „Noi nu putem intra în acest joc de imagine al PSD-ului și al lui Marcel Ciolacu, el dorind să candideze la funcția de președinte al României, având niște promisiuni care să nu aibă la bază cifre destul de clare.

Domnul Boloș sigur că el a acceptat politic, dar încă discutând cu el și nu numai, cu specialiștii din Finanțe, vă spun foarte clar că proiecția bugetară pe anul viitor nu arată deloc bine, cu atât mai mult cu cât avem o creștere economică de doar 0,2% în ultimul trimestru, deci lucrurile stau foarte prost, scrie stiripesurse.ro.

E clar că va trebui să facem ceva, pentru că diferențele de viziune, identitare, economice față de PSD sunt din ce în ce mai mari.

Din punctul meu de vedere, așa cum au intrat pe ușa din dos cei de la PSD, în această alianță cu PNL au fost aduși de către unii din PNL pe ușa din dos, așa va trebui să-i dăm afară și să încercăm să avem o majoritate care este responsabilă în ceea ce privește resursele financiare ale României, pentru că vremurile economice nu sunt deloc bune”.

Liberalul precizează că ruperea coaliției PSD-PNL „este dorința electoratului PNL”.

„Noi am făcut niște studii în ultimele trei luni de zile la nivel național cu privire la această alianță cu PSD-ul. Peste 70% din electoratul liberal de dreapta din România spune că această alianță nu aduce nimic bun pentru România”, susține Sighiartău.

El spune că dacă Marcel Ciolacu a devenit adversarul PNL.

„Da, a devenit adversarul PNL și în special al oamenilor care adună voturi în PNL, pentru că cei care cunosc politica și au adunat voturi de-a lungul timpului, fie că vorbim de președinți de consilii județene, primari, oameni cu imagine bună în PNL își dau seama și am avut discuțiile astea, că acum electoratul PNL este nemulțumit din cauza măsurilor fiscale luate de Guvernul Ciolacu, din cauza faptului că unii oameni din conducerea partidului nu fac decât să aprobe aceste măsuri, care sunt împotriva electoratului și oamenilor din mediul privat”, a mai spus acesta.

Sighiartău speră să existe cât mai repede o discuție în PNL privind ruperea coaliției cu PSD
„Unii n-au înțeles încă nemulțumirea gravă care există în rândul electoratului PNL și nu-și dau seama de acest val de nemulțumire, care din păcate, va fi fatal pentru PNL, dacă nu se schimbă ceva la primele alegeri, la europarlamentare. Eu ce pot să fac este să conving conducerea partidului din acest moment să facă cât mai repede acest pas, ca să putem intra într-o normalitate și într-o împăcare cu electoratul nostru (…). PNL trebuie să se trezească din această amorțire, letargie, cu PSD-ul și să facă ce trebuie”, a mai spus liberalul.

Întrebat dacă sunt discuții cu USR, liderul liberal a răspuns: „Sunt discuții, vă dați seama, fiind oameni politici, există discuții, sunt diferiți actori, la diferite niveluri, nu pot să vă confirm că sunt oficiale, dar există discuții de sondare, mai ales în ceea ce privește anul viitor”.

2 COMENTARII

 1. Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“. Robert Sighiartău ori face pe prostul ori nu are proprietatea vorbelor când spune că PSD a intrat pe ușa din dos la guvernare. El uită că presedintele Klaus Iohannis le-a băgat liberalilor mortul in casă prin alianta la guvernare cu social-democratii , desi PNL avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD.
  Prin urmare, groparul PNL este Klaus Iohannis, cel care, pentru linistea lui, a adus PSD la Guvernare ceea ce a dus la ruperea partidului, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta.
  De altfel Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
  – Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
  – Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
  – A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.

 2. Sighiartău e la final de carieră politică. Pe Diaspora el nu poate ajunge parlamentar, doar AUR și USR vor avea parlamentari pe Diaspora. În județ PNL va avea un singur deputat, cel mai probabil subprefectul Ioan Zăgrean. Nimeni nu-l mai bagă în seamă pe Robert la București, se plimbă ca electronul liber toată ziua prin Parlament. E catalogat ca trădător, fățarnic, parșiv, duplicitar, lipsit de caracter. S-a născut speranță și a murit tot speranță, politic vorbind. Oamenii care l-au făcut deputat de două ori, respectic Ioan Oltean și Ludovic Orban, regretă amândoi acest lucru. Atâta s-o putut🙂.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.