Reparații capitale cu jumătate de milion de lei în Piața Decebal! Ce lucrări vor fi efectuate

142

Cu 500.000 lei, municipalitatea intenționează să repare cea mai importantă piață agroalimentară din municipiu – Piața Decebal.

 

Primăria Bistrița aduce în atenția consilierilor locali, în ședința ordinară a Legislativului local care va avea loc miercuri, proiectul de hotărâre ce vizează aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții „Reparații capitale piata agroalimentară Decebal”.

În incinta Pieţei Decebal se află 2 platforme de forma dreptunghiulară, acoperite, destinate amplasării tarabelor pentru vânzarea de legume, respectiv fructe și flori.

Scopul proiectului este de a asigura atât din punct de vedere funcțional cât și estetic,  cadrul necesar desfășurării acestui tip de activitate și îmbunătățirea serviciilor către populație.

Principala problema identificată la Piața agroalimentară Decebal, este infiltrația de apă prin învelitoare și în zona jgheaburilor, atunci când plouă. De asemenea o problemă o constituie și luminatoarele de pe cele doua hale, fie că nu intră lumina datorita opacității materialului (fibra de sticla în cazul Pieței de flori și fructe), fie ca în zilele de vară se creează efectul de seră, în cazul luminatoarelor din material plastic translucide„, motivează municipalitatea necesitatea acetor lucrări de intervenție.

Prin proiect se realizează închiderea frontonului la hala de flori și fructe către strada Cuza-Voda și a porții de acces, schimbarea învelitorii și a sistemului de colectare a apelor pluviale.

Valoarea  totală a investiției este de 524.363 lei, din care lucrările propriu-zise costă 421.246 lei.

1 COMENTARIU

  1. Pentru a se inspira este suficient sa se deplaseze la Zalau, pentru a vedea piata agroalimentara de acolo.
    O piata intr-o incinta inchisa, acoperita si nu in ultimul rand curata. Daca acolo se poate la noi de ce e imposibil?
    Poate pt. ca aruncam banii pe lucruri SF, gen partia de schi (scuzati ,dar chiar daca nu se schiaza pe ea ,asa se numeste)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here