Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică Bistrița și polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au organizat și desfășurat, joi, acțiuni pentru siguranța elevilor, prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun, precum și prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri. Totodată, s-a acționat și pentru prevenirea delincvenței juvenile.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în urma controalelor efectuate în zona unor școli și licee din Bistrița, au fost depistați 7 elevi care absentau de la cursuri, fiind întocmite informări către conducerea școlilor unde aceștia învață. De asemenea, polițiștii au efectuat 6 activități preventive la clasă, pe diverse teme, precum și instructaje cu 6 agenți de pază ai școlilor.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.950 de lei, conform Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și Legii 61/1991.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.