Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, vineri, la Bistriţa, despre distribuţia pastilelor de iod către populaţie, că mai ales în contextul complicat al conflictului din Ucraina, crede că un comportament responsabil al fiecărui cetăţean este să aibă această substanţă la domiciliu, el arătând că e bine să nu apară o nouă criză, cea a distribuţiei acestor pastile, care nu este posibil de realizat într-un timp scurt, într-o situaţie de criză.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că aşteaptă statistica pentru luna septembrie cu numărul celor care au ridicat pastilele de iod. ”Pentru luna august, interesul pentru această substanţă, care este extrem de simplu de procurat, este gratuit, este pusă la dispoziţia populaţiei, este ceva mai mare”, a arătat el.

Ministrul Alexandru Rafila a continuat: ”Să vedem dacă, mai ales în contextul complicat al conflictului din Ucraina, cred că un comportament responsabil al fiecărui cetăţean este să aibă această substanţă la domiciliu, pentru că administrarea ei nu este necesară în mod obişnuit dar, sigur, într-o situaţie de criză, e bine să nu cauzeze o nouă criză, cea a distribuţiei, care nu este posibil de realizat într-un timp scurt”, srcrie stiripesurse.ro.

Citește și: Deputatul PSD, Alfred Simonis, despre conflictul cu George Simion: Nu sunt de acord că dacă-i răspunzi unui berbec aşa cum trebuie, îi dai apă la moară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.