Primele concluzii ale comisiei Colibița au fost făcute  publice la data de 18 august, de către şeful acestei structuri, subprefectul judeţului Bistriţa-Năsăud Ovidiu Frenţ.

Concluziile anchetei au stat la baza alcătuirii noului Regulament de funcţionare al staţiunii Colibiţa. Dosarul pentru declararea satului Colibiţa drept staţiune turistică de interes local ar putea fi depus la Agenţia Naţională de Turism la începutul anului 2016.

Pentru lacul de acumulare de la Colibiţa s-a aprobat finanţarea unui plan de cadastrare cu fonduri guvernamentale, prin care se vor stabili exact şi zonele de acces spre luciul de apă, având în vedere că acesta nu mai este permis de către proprietarii caselor de vacanţă şi de pensiuni.

„Faptul că nu toate construcțiile cu fost edificate așa cum ar fi trebuit, nu mai exista la vremea respectivă un plan urbanistic zonal și un plan urbanistic general, ele s-au făcut ulterior după 1011, acuma s-au refăcut și printre obiectivele pe care n-i le-am propus în cadrul comisiei Colibița, așa cum am numit-o, ar fi ca și obiectiv general îndeplinirea condițiilor de a transforma stațiunea Colibița în stațiune turistică de interes local, dar și obiective specifice, printre care stabilirea regimului juridic al lacului ca zone adiacente identificarea proprietăților și inventarierea proprietăților. De aemenea, identificarea căilor de acces public la lac, chestiune care a fost o problemă semnalată foarte puternic de către societatea civilă și de către mai mulți oameni particulari care veneau în contact cu noi. De aemenea, ca prioritate și ca obiectiv specific, identificarea și eliminarea potențialelor surse de poluare a apei, având în vedere că are acea funcțiune de sursă de apă pentru mai multe localități și de asemenea, întocmirea și aprobarea unui regulament de exploatare al lacului care să stabilerască în mod clar regulile permise și sancțiunile în cazul încălcării lor”, a declarat subprefectul Ovidiu Frenț.

La ora actuală, în zona Colibiţa-Miţa sunt înregistrate 265 de construcţii: pensiuni, demipensiuni, vile şi case de locuit, comisia prefecturii reuşind să identifice până acum doar 50% dintre proprietari, doar 22 dintre aceste construcţii fiind pensiuni cu regim turistic. Potrivit primarului comunei Bistriţa-Bârgăului, Vasile Laba, Dosarul pentru declararea satului Colibiţa drept staţiune turistică de interes local ar putea fi depus la Agenţia Naţională de Turism la începutul anului 2016.

3 COMENTARII

  1. Primele concluzii sa ne spuna concret, cine se caca in lac, si cand se va face un drum ca lumea pana acolo. De statiune nici nu poate fi vorba. De o statiune manelizata, mai merge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.