Poliția Locală a Municipiului Bistrița a fost dată în judecată de o societate din București care trebuia să livreze polițiștilor mai multe articole de uniforme. Firma Tactica Outdoor nu și-a respectat obligațiile contractuale, în sensul că nu a livrat la termen toate produsele. Ba mai mult, Poliția Locală acuză că restul uniformelor livrate după termenul contractual, nici măcar nu erau pentru Poliția Locală, fiind destinate altor instituții. Culmea, în ciuda acestor fapte, Tactica Outdoor a dat în judecată Poliția Locală!

În august 2017 s-a încheiat între Poliția Locală a Municipiului Bistrița, în calitate de achizitor și societatea Tactica Outdoor SRL, în calitate de furnizor un contract de furnizare prin care Tactica Outdoor SRL era obligată să furnizeze în termen de 45 de zile de la primirea comenzii din partea Poliției Locale mai multe articole de uniformă. De asemenea, Poliția Locală s-a obligat la plata prețului convenit pentru produsele furnizate, prețul total al contractului fiind stabilit la 141.234 lei fără TVA. Durata contractului a fost stabilit până la data de 15 decembrie 2017.

După o săptămână de când Poliția Locală trebuia să primească produsele comandate, respectiv în 21 decembrie 2017, instituția a emis un document constatator prin care se preciza că societatea Tactica Outdoor nu a îndeplinit contractul în mod corespunzător, nefiind respectate termenele contractele din culpa Tactica Outdoor. Tot în aceeași zi, Tactica Outdoor a transmis Poliției Locale că au posibilitatea de a livra restul produselor rămase livrate, însă Poliția Locală a declinat acceptul. În instanță, societatea din București a cerut anularea acestui act.

Chiar dacă restul produselor au fost declinate de către Poliția Locală, instituția a primit în 31 decembrie 2017 un transport cu marfa rămasă livrată, dar a făcut retur produselor livrate.

„Și la data prezentei, noi deținem în stoc produsele constatate ca nelivrate putând să livrăm produsele în orice moment”, spune Dănuț Avîrvarei, administratorul Tactica Outdoor.

Tactica Outdoor a încurcat instituțiile

În întâmpinare, societatea Tactica Outdoor arată că aceste produse trebuiau livrate conform cauzelor contractuale, adică firma respectivă trebuia să livreze produsele la 45 de zile de la primirea comenzii. De asemenea, contractul era valabil până în 15 decembrie 2017, iar Tactica Outdoor nu a solicitat prelungirea contractului.

”Se susține de către Tactica Outdoor că nu a primit adresa de comandă. În realitate, s-a emis comanda în 17 august 2017 și cea de-a doua în 5 septembrie 2017”, susține Poliția Locală Bistrița.

Totodată, în 20 decembrie 2017, Poliția Locală a notificat furnizorul despre produsele nelivrate din cele două contracte încheiate până la acea dată.

”Tactica Outdoor susține că în 31 decembrie 2017 a transmis restul produselor de livrat. În realitate, nici la acea dată reclamanta nu a îndeplini obligațiile contractuale stabilite și deși s-au transmis uniforme, acestea nu corespundeau caietului de sarcini, nu erau pentru Poliția Locală, fiind destinate altor instituții, motiv pentru care nu au fost acceptate. Tactica Outdoor susține că aveam obligația să acceptăm produsele primite. Din moment ce nu erau conforme, ne întrebăm retoric, cum puteam să acceptăm astfel de produse”, mai spun reprezentanții Poliției Locale.

Între Poliția Locală și Tactica Outdoor s-a mai încheiat un contract în anul 2016 care de asemenea nu a fost onorat la termen, a fost întocmit și act adițional pentru prelungirea termenului contractual, însă nici atunci furnizorul nu a livrat la termen toate produsele.

Societatea din București a rămas cu buza umflată

În noiembrie 2018, judecătorul Linul Diana Emiliana a respins cererea formulată de  Tactica Outdoor, considerând că a fost demonstrată încălcarea clauzelor contractuale de către furnizor. Împotriva acestei sentințe, Tactica Outdoor a formulat în aprilie 2019 recurs.

”Este adevărat că potrivit contractului, furnizorul se obligă să furnizeze produsele în termen de 45 de zile de la emiterea comenzii de către achizitor, însă prima instanță nu a indicat care sunt aspectele din conduita subscrisei din care ar reieși reaua-credință, având în vedere că deși întârziată livrarea produselor am păstrat permanent contact cu autoritatea contractantă pentru a duce la bun sfârșit contractul de achiziții publice”, arată Tactica Outdoor în cererea de recurs.

În apărare, Poliția Locală Bistrița a solicitat admiterea excepției tardivității recursului și în subsidiar respingerea recursului ca nefondat. În iunie 2019, Curtea de Apel Cluj a anulat cererea de recurs.

1 COMENTARIU

  1. Toate ” firmele ” si ” societatile ” private, particulare, n-au nici o ” garantie ” de la stas si se comporta de tot c*catul. Nu poti avea incredere in ei absolut deloc ptr ca stau rau cu banii, n-au materiale, au facut tot felul de ” comenzi ” beneficiarilor care nu i-au platit la timp… si uite asa este in tot acest sistem privat si particular indiferent in ce domeniu ar fi .
    Si inca un amanunt, anume ca s-au profilat pe ” uniforme standard ” … ( toate cam la fel si de cam aceiasi culoare ) si de la o ” arma la alta ” le „f*te cate o dunga, cate o cusatura in plus, cate o ” maneseta sau guler invers ” … pe care scrie ” ce si cum … ” si GATA UNIFORMA … S-a ajuns ca deja nu mai sti care fac parte dintr-o autoritate si care din alta , ca toate-s aproape ” identice si la fel ” .
    De aceia este bine sa te orientezi spre firmele ” publice de la stat ” ( daca mai exista pe undeva ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.