Peste 9,75 milioane lei pune la bătaie Primăria Bistrița pentru contractul de întocmire a proiectului tehnic, asistență tehnică și execuția de lucrări aferente proiectului „Amenajare perdele verzi limitrofe DN 17 în Unirea și Viișoara”, scos la licitație luni de municipalitate.

Conform proiectului, spatiile verzi aflate în vecinătatea DN 17, în zonele de intrare în municipiul Bistrița, dinspre Unirea și Viișoara sunt degradate și nu asigură protecție acustică sau de praf necesară unor zone cu circulație intensă, ca urmare prin acest proiect se dorește proiectarea și execuția următoarelor lucrări:

● refacerea zonelor înierbate, plantarea de specii floricole, arbori și arbuști;

● alei pietonale din materiale ecologice / naturale;

● cai de acces autovehicule;

● sistem de iluminat;

● amenajarea unor zone pentru relaxare, petrecere a timpului liber, dar și pentru sport pentru copii, tineri și adulți cu mobilier urban.

Suprafața de teren vizată însumează aproape 63.000 mp.

În cadrul proiectului, în Viișoara vor fi plantați 15 arbori, 97 de pomi fructiferi și 466 de arbori Carpinus Betulus, care vor compune gardul viu. În Unirea vor fi plantați peste 150 de copaci, la care se adaugă 127 de pomi fructiferi, dar și 453 de Carpinus Betulus, ce vor compune gardul viu.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 6 noiembrie.

Proiectul tehnic trebuie finalizat în maxim 6 luni de la semnarea contractului, iar lucrările propriu-zise în termen de 12 luni de la ordinul de începere a acestora, care va fi emis după semnarea contractului de finanțare prin Programul Regional NV 2021-2027.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.