Astăzi, 19 octombrie, a avut loc un moment festiv la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița, cu ocazia finalizării reabilitării edificiului școlar. La eveniment s-au adunat toți cei implicați în modernizarea școlii, alături de cadre didactice, elevi și părinți, pentru a sărbători transformarea impresionantă a instituției de învățământ, a anunțat primarul Ioan Turc.

Lucrările de reabilitare a corpurilor A și B de la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” au necesitat peste 10 milioane de lei, bani din PNDL. La Corpul A, au fost efectuate intervenții generale la șarpantă, a fost schimbată învelitoarea și s-a realizat hidroizolația. Spațiul de la mansardă a fost compartimentat cu scopul de amenajare a unor săli de studiu individual, spații noi care beneficiază de instalații termice, sanitare, electrice, pardoseli calde, finisaje, tâmplărie etc.

La Corpul B, intervențiile au inclus anvelopare pe trei fațade, inclusiv soclu, pentru creșterea confortului termic; o învelitoare nouă; zidărie de cărămidă la nivelul mansardei, unde sunt amenajate săli de studiu; ferestre noi din PVC cu geam termorezistent; zugrăveli interioare și exterioare; instalație de încălzire cu radiatoare din tablă de oțel; convectoare de pardoseală și o centrală termică; grupuri sanitare înnoite; pardoseli noi; instalație electrică și de iluminat nouă; instalație de cablu TV cu amplificator de semnal, distribuitoare și prize TV; instalație de sonorizare; instalație de avertizare efracție cu centrală de alarmare și echipamente adiacente; instalație de semnalizare și alarmare la incendiu; instalație de hidranți pentru interior.

„Deși mai sunt câteva aspecte tehnice de finalizat până la recepția obiectivului de investiții, elevii beneficiază de acces deplin la toate noile facilități ale școlii, municipalitatea asigurându-se că există toate condițiile pentru un act didactic de calitate”, a conchis Ioan Turc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.