Preşedintele PD-L Bistriţa – Năsăud, Ioan Oltean Ioan Oltean consideră că luni, 27 iulie, în cadrul sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor a constatat „refacerea unei majorităţi parlamentare de tristă amintire, cea din anul 2007, pe formula 322, între Partidul Social Democrat, aflat la guvernare şi Partidul Naţional Liberal, aflat în opoziţie”. Oltean se arată dezamăgit de această situaţie dar în paralel pregăteşte intens organizaţia de la Bistriţa pentru alegerile din toamnă, cu toate că, după ultimele declaraţii ale preşedintelui României, Traian Băsescu, nu se ştie exact cine anume va fi candidatul Partidului Democrat Liberal la alegerile prezidenţiale.

Harnici minune mare în plină perioadă a concediilor, democrat-liberalii din Bistriţa-Năsăud se pregătesc intens de campanie pentru alegerile din toamnă. Astfel că a fost stabilit deja un staff care îl va avea în frunte pe deputatul Ioan Oltean, însoţit de suita de la Consiliul Judeţean şi minister. Şi cum se apropie campania, avertismentele şi acuzele de tot felul sunt numai binevenite, aşa că PD-L, prin vocea lui Oltean, atrage atenţia social-democraţilor să-şi vadă de treabă şi să mai lase deoparte anchetatul miniştrilor, îndrumându-i spre problema de gestionare a crizei economice. Nu se exclude în această ecuaţie ca pe viitor să se ajungă la o remaniere a miniştrilor dacă tot se cântă în strună când la unu când la altul, ultima pe listă fiind Elena Udrea, ministrul Turismului.
În concordanţă cu atmosfera de harababură, preşedintele Traian Băsescu pare să se sucească din nou cu candidatura, lăsându-i şi pe democrat –liberalii de la noi să se agite de campanie sub semnul: „Va candida sau nu Băsescu ?”

Oltean acuză PSD de asociere cu PNL

Potrivit vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, Partidul Social Democrat a început să se alieze cu Partidul Naţional Liberal împotriva democrat-liberalilor. „În 2007, raportul era invers, liberalii se aflau la guvernare şi Partidul Social Democrat era în opoziţie. Această majoritate nouă este constituită cu un scop foarte bine determinat, acela de a compromite miniştrii Partidului Democrat-Liberal şi evident un motiv indirect de a aduce o diminuare a imaginii şi a încrederii în preşedintele României, Traian Băsescu. Partidul Democrat-Liberal s-a delimitat în mod ferm de o asemenea atitudine a Partidului Social Democrat, care cu încălcarea gravă a dispoziţiilor protocolului care s-a încheiat cu ocazia parteneriatului pentru România, se asociază cu uşurinţă cu Partidul Naţional Liberal în vederea realizării acestui scop, şi anume de a compromite miniştrii Partidului Democrat-Liberal (…). Ultima încercare este aceea care îl vizează pe ministrul Turismului, Elena Udrea, atunci când au consimţit cu uşurinţă să constituie comisia Vanghelie, nu putem numi comisia Udrea, care să verifice oportunitatea cheltuielilor făcute de către acest minister, pentru că de legalitate nimeni nu s-a legat, nimeni nu a spus că fondurile sunt ilegale, fiindcă toate cheltuielile pe care acest minister le-a făcut se află pe site-ul ministerului respectiv şi nu pot fi contestate”, se arată convins Oltean.

Avertisment!

Deputatul Ioan Oltean a transmis recent faptul că PD-L cere în mod foarte clar Partidului Social Democrat să nu uite că se află la guvernare. „E un avertisment foarte serios! Principala preocupare a acestui partid ar trebui să fie gestionarea crizei prin care trece România, criză care, împreună cu Partidul Democrat-Liberal s-au angajat să o depăşească prin măsurile şi programul de guvernare care a fost adoptat. România nu se conduce de la Verona (n. r. – unde se află Geoană), nici de la Dăbuleni, România se conduce de la Bucureşti prin Parlament şi prin Guvern. De aceea, este necesară această colaborare între cele două forţe politice pentru ca perioada de criză să poată fi depăşită. Altfel, riscăm enorm ca această criză să ia dimensiuni mai mari şi cei care suferă să fie cetăţenii acestei ţări. În situaţia în care, Partidul Social Democrat apreciază că nu poate să facă faţă unei asemenea guvernări, trebuie să îşi pună foarte serios problema celeilalte poziţii şi anume aceea de a părăsi guvernarea. Pentru că starea de duplicitate în care se poziţionează este păguboasă şi pentru Partidul Social Democrat şi pentru guvernarea în sine. (…). Cerem colegilor noştri de la Partidul Social Democrat să se preocupe de aceste lucruri şi să lase declaraţiile belicoase, activităţile de colaborare subiectivă cu Partidul Naţional Liberal şi să se ocupe de ceea ce este foarte serios”, a declarat Oltean.

Cui pe cui se scoate

Liderul PD-L, Ioan Oltean se arată convins de faptul că Partidul Democrat-Liberal face dovada încă o dată că este preocupat de gestionarea crizei. „Miniştrii Partidului Democrat Liberal, parlamentarii PD-L nu sunt preocupaţi de micile greşeli sau mai marile greşeli pe care le fac miniştrii Partidului Social Democrat, apreciind că neajunsurile unei colaborări se rezolvă în interiorul parteneriatului şi nu în afară de parteneriat. Partidul Democrat-Liberal sigur, într-o asemenea situaţie va trebui să-şi pună şi el foarte serios problema cum a cheltuit ministerul Agriculturii, 10 milioane de euro pe servicii de publicitate. Cum a cheltuit ministerul Muncii, unde un alt ministru PSD a folosit aproape 10 milioane de euro pentru campanie de publicitate. La Ministerul Mediului de asemenea, la Ministerul Administraţiei de asemenea, sunt cheltuieli a banului public într-o organizaţie foarte mare pe publicitate. (…). Noi credem şi vrem să credem că aceste cheltuieli sunt făcute legal şi că doar organele abilitate şi specializate pot să facă verificări care să fie corecte şi nu să transformăm acest lucru într-un măr al discordiei sau preocupări care exced actului de guvernare, care exced actului de gestionare corectă a crizei economice”.

În opinia deputatului Ioan Oltean, critica adusă de Traian Băsescu altor formaţiuni politice este una, iar asocierea unui partid cu o altă forţă politică împotriva propriului partener, este alta. „Ne deranjează că PSD se asociază cu Partidul Naţional Liberal în vederea creării diverselor comisii şi comitete pentru compromiterea miniştrilor Partidului Democrat-Liberal . Într-adevăr, Partidul Democrat-Liberal este un partener dificil pentru că vrea să se facă treabă. Toţi miniştrii noştri sunt dificili pentru că trag căruţa şi nu accepta ca cel care este lângă el la guvernare să tragă mâţa de coadă cum face Partidul Social Democrat”, a precizat Oltean.

PD-L Bistriţa – Năsăud pregătit pentru campanie, fără un candidat sigur

Chiar dacă perioada concediilor e în toi, în plan judeţean, Partidul Democrat-Liberal e tare preocupat de pregătirea campaniei pentru alegerile prezidenţiale. Potrivit preşedintelui PD-L Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, a fost constituită deja comisia judeţeană care va coordona întreaga campanie în Bistriţa-Năsăud, mai exact un staff de campanie „care este de natură a garanta o conducere serioasă şi foarte eficientă a campaniei”.

Coordonatorul staff-ului este nimeni altul decât deputatul Ioan Oltean, care şi-a selectat ca membrii pe preşedintele Consiliului Judeţean – Liviu Rusu, secretarul de stat Ioan Andreica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Luca Iancu şi încă doi – trei membri marcanţi ai Partidului Democrat-Liberal. „Suntem preocupaţi, ca de fiecare dată, să desfăşurăm o campanie constructivă, o campanie pozitivă care să vizeze informarea corectă a cetăţenilor tocmai pentru ca aceştia să meargă la vot în deplină cunoştinţă de cauză, o campanie legală în limitele legii şi nu în afara acesteia şi cu siguranţă aceasta va da rezultatele pe care ni le dorim şi anume de a fi evident pe primul loc în voturile electoratului de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud. (…). De asemenea, reprezentanţii noştri în autorităţile publice sunt interesaţi ca programele de guvernare locală să poată să fie materializate şi puse în practică”, a explicat Oltean.
În paralel cu pregătirea de zor de la Bistriţa, preşedintele Traian Băsescu a dat de înţeles, joi seara, 30 iulie, că nu ar mai avea chef să candideze pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. De asemenea, Sulfina Barbu a menţionat faptul că premierul Emil Boc s-ar pregăti pentru intrare. La această situaţie, deputatul Ioan Oltean marşează pe ideea că în ciuda declaraţiilor preşedintelui şi a supoziţiilor din mass-media, totuşi preşedintele Traian Băsescu va candida, deşi încă există un mare semn de întrebare. „Oricum nu este o noutate. Desigur, preşedintele a făcut o declaraţie din care rezultă că ia în calcul şi posibilitatea de a nu mai candida, fiind scârbit de ceea ce se întâmplă în plan politic. Partidul Democrat-Liberal speră ca, în final, decizia preşedintelui Traian Băsescu va fi aceea de a candida pe listele Partidului Democrat-Liberal. Sigur, decizia este în exclusivitate a preşedintelui şi nimeni nu poate să o ia în locul lui Traian Băsescu. Să sperăm că totuşi că Traian Băsescu va fi candidatul Partidului Democrat-Liberal la alegerile din noiembrie”, a declarat deputatul PD-L Ioan Oltean.
În ciuda incertitudinii actuale, Organizaţia PD-L Bistriţa-Năsăud se pregăteşte de campanie electorală, fără a şti exact cine va fi candidatul. „Strategia de campanie a Partidului Democrat-Liberal în mare parte, nu diferă. Noi ne pregătim logistic, ne pregătim echipele şi atunci când vom avea candidatul, o vom adapta din mers la această chestiune”, s-a arătat convins Oltean.  

Se remaniază sau nu miniştrii?

Zvonurile cum că în luna septembrie a acestui an va avea loc o remaniere a miniştrilor sunt infirmate de deputatul PD-L Ioan Oltean. Totuşi, acesta nu exclude pe viitor o posibilă astfel de remaniere: „Nu s-a pus problema unei remanieri, eu nu am cunoştinţă de aşa ceva. Ceea ce ar trebui să fie în mod absolut natural ar fi ca la un interval de circa şase-şapte luni de la guvernare să se facă o analiză a activităţii fiecărui ministru, în raport cu programul de guvernare, cu angajamentele ministerului respectiv iar acolo unde se constată discrepanţe între ceea ce s-au angajat miniştrii să facă şi ceea ce s-a întâmplat, într-adevăr să se facă o remaniere. Dar de la primul ministru şi alţii eu nu am cunoştinţă să se fi vorbit de o asemenea remaniere decât de o analiză foarte serioasă a activităţii fiecărui minister.”

Pleacă PSD de la guvernare?

Discuţiile cum că PSD ar putea pleca în septembrie de la guvernare sunt privite de deputatul PD-L, Ioan Oltean ca un act de normalitate: „ Probabil Geoană a plecat la Verona ca să se gândească dacă să plece sau nu. E strict treaba Partidului Social Democrat, în privinţa aceasta. Partidul Democrat-Liberal a spus-o şi o spune foarte ferm că protocolul şi parteneriatul cu PSD nu a fost încheiat pe trei-şase luni, ci a fost încheiat pe o perioadă lungă pentru ca să permită actualei guvernări să depăşească criza prin care trece România. Dar este clar că aşa cum se întâmplă lucrurile în viaţa politică, PSD pregăteşte şi o retragere de la guvernare pentru că nu pot să-mi explic altfel gestul de asociere cu Partidul Naţional Liberal împotriva Partidului Democrat-Liberal, pe care o fac în orice moment şi peste tot în plan politic”, a spus Oltean.

 
Şi uite aşa ne îndreptăm spre toamnă, când odată cu frunzele sunt şanse să pice şi alţii. Aşa cum îi şade bine actualei guvernări şi cum ne-a obişnuit de ceva timp, jocurile, şantajele şi incertitudinile sunt ţinute ca pioni principali pe masa de şah. Aşa că, în perioada următoare ne putem aştepta la orice, fără să ne mai mire în niciun fel. Şi în acelaşi timp să le urăm democrat-liberalilor din judeţ, spor la „campanie”, cu toate că deocamdată nu au candidat.

Iulia Stupinean

29 COMENTARII

 1. Are you willing to get resume service, that fit the field of study you desire?. You can trust our resume writers, as you rely on yourself. Thanks because it is the good stuff

 2. Naturally people do not want to utilize the social bookmarking seo service that use automated ways of search engine optimization and that is right! We provide just non-automated ways of submission and you can count on us.

 3. To perform the doctoral thesis about this topic seems to be not very easy but you cope with it. When every single writer was like, we will never have problems with the thesis.

 4. Lots of corporations can offer the custom dissertation and dissertation work just about this topic for everybody’s requests. Therefore, don’t loose the time, see the buy thesis service, buy a thesis and enjoy your life.

 5. If different people like to get master degree on every field of science you would order dissertation expert and thesis writing service. I did it several times. I told about dissertations from writing services.

 6. Some time before, I really needed to buy a car for my corporation but I didn’t have enough cash and couldn’t purchase anything. Thank heaven my father suggested to try to get the home loans from creditors. Thence, I acted that and used to be happy with my bank loan.

 7. Different people do not know where to get the essay thesis close to this post. Thus, we will suggest your good enough outcome. And some of them will find the thesis.

 8. Thank you very much for a kind of good enough issue close to this topic ! You should found your dissertation writing service, I think. Just because a lot of thesis writing service do things like that and you should create really good thesis sample as well.

 9. Some people don’t understand what is like to be high school student! I want illuminate some stuff about all students’ studying life. People should understand that college students waste a lot of their free time essays completing. Thence, professors should not judge them for using the essay writing service.

 10. That column is truly valuable! One day, thesis writing company facilitate me with writing dissertation, which I was incapable to polish off due to individual causes. I consult you dissertation writing that will help you in your school life. Cheer!

 11. To create the errorless dissertation projects can be a nightmare for inexperienced people. But there’re different to prevent the failure. Thus, I could propose to use the assistance of the dissertation service, if people are willing their release associated with this post be perfectly accomplished.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here