Companiile aeriene vor trebui să renunțe la practica taxelor ascunse, care adesea adaugă costuri semnificative biletelor de avion, conform unei noi propuneri legislative guvernamentale. Această mișcare a fost anunțată ieri în discursul regelui Charles al III-lea la deschiderea Parlamentului de la Westminster, scrie stiridiaspora.ro.

Practica taxelor ascunse a fost o problemă semnificativă pentru pasageri, în special în cazul companiilor aeriene cu buget redus. Aceste companii anunță inițial un tarif ieftin, iar ulterior adaugă costuri suplimentare pentru locuri, bagaje, alegerea locului sau tipărirea cărților de îmbarcare. Această practică a fost considerată ca fiind necinstită și confuză pentru consumatori.

Transparență pentru pasageri

Prim-ministrul Rishi Sunak a decis că este momentul să pună capăt acestor practici, astfel încât companiile aeriene să fie mai transparente în ceea ce privește costurile reale ale zborurilor. Aceasta nu va duce la scăderea prețurilor biletelor de avion, dar va face costurile suplimentare să fie mai evidente pentru pasageri de la început.

Proiectul de lege privind piețele digitale, concurența și consumatorii va impune companiilor aeriene să ofere informații clare și transparente cu privire la costurile totale ale zborurilor, inclusiv taxele suplimentare. Această legislație va ajuta pasagerii să facă alegeri informate și să evite surprize neplăcute.

Într-o perioadă în care costul vieții este o preocupare majoră, această măsură vine să protejeze interesele consumatorilor, conform Ladbible.Proiectul de lege include și alte prevederi care vor îmbunătăți protecția consumatorilor.

Acesta va combate comercianții care încearcă să impună abonamente nedorite consumatorilor, va sancționa recenziile false și va clarifica etichetarea produselor pentru a facilita luarea deciziilor informate. În total, se estimează că proiectul de lege va aduce beneficii în valoare de 9,7 miliarde de lire sterline consumatorilor în următorii 10 ani, prin creșterea concurenței și îmbunătățirea drepturilor acestora.

Această mișcare guvernamentală vine în contextul în care pasagerii au fost adesea confruntați cu costuri suplimentare neașteptate și confuze din partea companiilor aeriene. Această legislație urmărește să pună capăt practicilor necinstite și să ofere transparență în procesul de cumpărare a biletelor de avion, asigurându-se că pasagerii știu exact cât vor plăti pentru călătoria lor.

Cu aceste măsuri legislative, guvernul britanic dorește să creeze un mediu mai echitabil și mai transparent pentru consumatori și să combată practicile neloiale ale companiilor aeriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.