Pompierii militari au intervenit marți seara la un accident rutier produs pe raza localității Petriș, în care au fost implicate 8 persoane, dintre care una a decedat, un adolescent în vârstă de 16 ani, după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat în afara unui drum forestier. Alte 6 persoane, cu vârste între 17 și 19 ani au fost rănite, dintre care una foarte grav.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, la caz au fost direcționate două echipaje SMURD (terapia intensivă mobilă și un echipaj de prim ajutor), autospecială de transport victime multiple, un echipaj de descarcerare și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

„Echipajele de intervenție intervenție au găsit la locul solicitării 9 persoane dintre care 8 au fost implicate în accidentul rutier soldat, din păcate, cu decesul unui tânăr în vârstă de aproximativ 17 ani, găsit cu leziuni incompatibile cu viața.

Celelalte persoane implicate în accidentul rutier au fost preluate de echipajele medicale, stabilizate și evacuate la UPU SMURD Bistrița, după cum urmează:

  • echipajul de terapie intensivă mobilă – o victimă în vârstă de aproximativ 17 ani, cod roșu;
  • un echipaj aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud – o victimă de sex masculin, 17 ani, cod galben
  • echipaj de prim ajutor SMURD – o victimă, sex feminin, în vârstă de 17 ani, cod galben
  • autospeciala de transport victime multiple – două victime sex masculin, 17 ani, cod verde; o victimă, sex masculin, 19 ani, cod verde, respectiv o victimă, sex masculin cod galben.

A noua persoană găsită la locul accidentului a fost persoana care a acordat primul ajutor victimelor, respectiv a solicitat intervenția echipajelor de specialitate.

ISU Bistrița-Năsăud a pus la dispoziție un microbuz pentru transportul de la UPU SMURD Bistrița la locul accidentului a personalului unității medicale: 3 medici și 2 asistenți medicali”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Planul Roșu de Intervenție pentru județul Bistrița-Năsăud a fost dezactivat la ora 21.35.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier.

„Din primele date, un autoturism care circula pe un drum de exploatare forestieră care face legătura între Petriș și Dealul Negru, condus de un tânăr de 16 ani din Bistrița, s-a răsturnat în afara părții carosabile. Din nefericire, accidentul s-a soldat cu decesul tânărului de 16 ani și rănirea altor șapte persoane care se aflau în autoturism.

Polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud continuă cercetările pentru a stabili cauza și împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.