Una dintre cele mai temute escroace, “Jeni” Clapa, actuală Huciu, a devenit din nou activă şi a lovit năprasnic. După ce în calitate de patroană a agenţiei de turism Your Next Holiday, în urmă cu mai mulţi ani a ţepuit circa 60 de persoane din judeţul Timiş şi 36 de persoane din judeţul Cluj, dar și câteva zeci de persoane din judeţul Bistriţa-Năsăud acum activează în Oslo, Norvegia. Aceasta recurge la împrumuturi de la românii aflați acolo sub pretextul că este bolnavă de cancer în stadiu terminal

 

„Am găsit un articol pe internet de anul trecut la dumneavoastră despre Clapa, una care a escrocat o grămadă de lume: Jenica Clapă. Am aflat că e urmărită prin țară și că a dispărut undeva prin Suedia. Nu știu dacă mai e de interes public, dar femeia a ajuns printr-o coincidență la mine în casă, acum câteva zile încercând să o păcălească pe soția mea de 1000 euro. Noi locuim în Oslo, Norvegia, loc unde s-a stabilit și infractoarea Jeni.

Ne-a abordat sub pretextul că are cancer în stadiu terminal. Bănuiesc că o ajută și faptul că e mai slabă ca constituție. A început aici o campanie de colectare de împrumuturi de la toată lumea de aici. În medie cere câte o mie de euro, ba pentru tratament, ba pentru facturi neplătite.

Când am văzut-o la noi în casă mi s-a părut suspect, așa că am căutat-o pe internet să verific dacă există informații despre aceasta. Mă bucur că am făcut-o, deoarece așa am aflat de istoricul ei infracțional derulat pe teritoriul țării. Am găsit mai multe materiale despre țepele ce le-a dat aceasta. I-am comunicat soției, și aceasta a sunato pe Jeni să o confrunte despre acestea iar ea s-a justificat că încearcă să se schimbe” susține unul dintre cei abordați de Jenica pentru a fi escrocat.

 

Invocă motive de „corason”

Rețeta de care se folosește țepara Jenica este foarte simplă: susține că are o boală irecuperabilă și că întâmpină probleme în achitarea facturilor. Pe soții Mocanu i-a convins că urmează să fie evacuată de poliția din locuință pentru neplata unei facturi la agenția imobiliară ce i-a închiriat apartamentul respectiv.

Potrivit spuselor sursei, atât Jenica cât și concubinul ei demarează campanii de obținere a unor împrumuturi financiare sub diferite pretexte.

Sumele cerute de aceștia variază de la câteva sute de euro până la peste o mie. Iubitul femeii îi abordează pe colegii de muncă de la firma de transport la care lucrează, iar Jenica activează la o biserică din Oslo, unde merg mai mulți cetățeni români stabiliți în Norvegia.

„Concubinul acesteia s-a angajat la o firmă de curierat, de unde am înțeles că recent, cu data de 1 decembrie va avea contractul de muncă desfăcut. Ea în schimb susținea un lucru halucinant. Spunea că lucrează la Ambasada Americii. Atunci ne-a dat de bănuit că ceva nu era în regulă cu ea. După ce s-a aflat că soțul ei urmează să fie dat afară, aceasta a început să abordeze persoane la o biserică de aici. În altă ordine de idei, recent am aflat că și bărbatul ei face același lucru: colectează bani cu titlu de împrumut.  Cei doi profită că aici, în Norvegia, 1000 de euro nu înseamnă o sumă foarte mare încât să nu ți-o împrumute cineva, e echivalentul a câteva sute de lei în România. Bănuiesc că deja au strâns ceva bani. Zvonurile circulă că cei doi plănuiesc să plece de aici, astfel că toți cei care i-au ajutat vor rămâne cu buza umflată. Ea zice că o să se întoarcă în România dar, urmărită penal fiind, mă îndoiesc că va face una ca asta”, completează aceasta.

Potrivit acestuia, femeia nu prezintă semne vizibile că ar suferi de cancer, ba mai mult vorbește coerent și se mișcă foarte repede din casă în casă pentru a colecta sumele respective. Pe doamna Mocanu, Jenica a contactat-o printr-o vecină de bloc, cu care aparent are o relație de prietenie mai apropiată.

Când a venit la mine acasă spunea că are hârtii de la Poliție prin care urmează să o evacueze din locuința ei. Astfel că ea ne-a spus că avea o factură neplătită la firma de imobiliare și că are nevoie de bani să o achite. De asemenea, e prietenă cu o vecină din blocul în care locuiesc eu. Așa a cunoscut-o pe soția mea. Și mai ales  faptul că e foarte activă la biserică. Acolo își găsește victimele ce cad pradă emoțiilor. Prezintă povestea prin care e foarte bolnavă, deși nu are nici un semn vizibil că ar fi slăbită, ba dimpotrivă.  Dar românii de aici sunt mai dornici să ajute un ”om de-acasă” ce trece prin greutăți și de asta o ajută financiar cu împrumuturi”, mai adaugă acesta.

 

Cum i-a țepuit pe bistrițeni…

Începând cu luna septembrie 2014 la sediul IPJ Bistriţa-Năsăud, la Serviciul de Investigare a Fraudelor au fost depuse mai multe reclamaţii vizând pe numita Jenica Huciu, fostă Clapă, cunoscută sub numele de „Jeni”, angajată la Agenţia de turism „Sunshine Tour” cu sediul în Bistriţa, str. General Gr. Bălan, nr.22 C. Dacă în judeţele Timiş şi Cluj a folosit o firma numită „Your Next Holiday”, în care apărea ca patronă, în Bistriţa şi-a rebrenduit niţel metoda, firma înfiinţată aici, „Sunshine Tour”, nu mai apare la Registrul Comerţului pe numele său, doamna “Jeni” jucând rolul de angajat, patron fiind soţul, Dorin Huciu. Între timp, Jenica Clapă şi-a făcut ordine în viaţă, s-a căsătorit cu fiul lui Huciu, un fost nomenclaturist local al PCR înaintea evenimentelor din decembrie 1989, acesta fiind numărul 3 în ierarhia de partid din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Prin intermediul noii firme, Jeni a recurs la aceeaşi metodă de a înşela oamenii. Fină psiholoagă, aceasta intuia perfect ce aşteptau clienţii de la ea, o ofertă atrăgătoare, cu multe promisiuni, pentru a-i face pe aceştia să scoată banii din buzunar. Iniţial ea le prezenta clienţilor un preţ maximal, apoi concomitent cu oferirea unor bonusuri acorda şi anumite reduceri substanţiale. Metoda s-a dovedit de succes, oamenii erau cuceriţi, scoteau de îndată bani şi achitau preţul cerut, crezând că au făcut şi o mare afacere. Este de remarcat faptul că nici unul dintre clienţii „Sunshine Tour” nu au beneficiat de vacanţa mult visată. Lovitura de măciucă în moalele capului venea în momentul în care cuplurile, majoritatea tinere, imediat după căsătorie urmau să plece în luna de miere şi constatau că nu au unde şi că au fost înşelaţi. De la firma de turism li se îndruga o poveste, că au intervenit nişte încurcături, că lucrurile se vor rezolva, că trebuie să mai aştepte etc. Într-o primă fază se mai răspundea la telefon, dar apoi după un timp şi acestea rămâneau mute.

Dat fiind faptul că aceasta a fugit din țară, fiind ajutată de niște apropiați, anchetatorii întâmpină dificultăți în localizarea ei. Jeni Clampă, potrivit surselor, înainte să stea în capitala Norvegiei, a încercat să prindă rădăcini și în alte țări, însă nu se știe dacă a efectuat practici de escrocherie și acolo.

2 COMENTARII

 1. Avand in vedere articolul denigrator aparut la adresa mea ma vad nevoita sa chem in instanta acest ziar si o voi face pentru ca deja s a ajuns foarte departe!!!
  Stimata doamna care ai scris acest articol dupa ureche ar fi bine sa te documentezi cu privire la dosarele mele inainte sa scrii!!
  Ura cu care scrii mesajul ma face sa cred ca ai personal ceva cu mine altfel ai fi prezentat situatia reala !!!
  Incepand de maine vor fi publicate date reale si concrete despre toate aceste dosare asta pt a tremina o data pentru todeauna cu toate mizeriile!!
  Mai mult daca nu ai nimic personal cu mine mi ai lasa in privat adresa de mail pentru a pune la dispozitie nu povesti de adormit copii ci dovezi clare despre ceea ce ai scris fara sa verifici in prealabil!!! Astept adresa de mail……!!!!! Sper sa ti fie la fel de usor sa publici si ce vor primi pe mail!!
  Pana azi am tacut…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here