Cel puțin doua firme mari mai sunt interesate sa investeasca in Parcul Industrial Eurobusiness din Oradea. Este vorba de Faist Mekatronic și compania americana Plexus, informeaza Adevarul. Faist Mekatronic, producator de filtre pentru infrastructura de telecomunicatii, furnizor pentru Nokia și Ericsson, va deschide o fabrica la Oradea. Compania investește intr-o fabrica din Parcul Industrial 25 de milioane de euro. Pana in 2016, investitorul preconizeaza sa realizeze 1.600 de locuri de munca la Oradea.

Furnizor pentru Nokia și Ericsson
Reprezentantii municipalitatii au negociat un nou contract, cu firma Faist Mekatronic. Contractul a fost semnat pentru o concesiune de 44.000 mp, intre reprezentantii Parcului Industrial si Faist Mekatronic. Compania este lider pe piata din Europa in furnizarea de filtre pentru infrastructura de telecomunicatii, avand clienti principali pe Ericsson si Nokia Siemens Network.
Lucrarile de investiti au inceput la sfarsitul lunii octombrie si vor fi finalizate in aprilie 2011. Investitia totala este de aproximativ 25 milioane de euro si va fi realizata in 2 etape, 18 milioane de euro in prima etapa si 7 milioane de euro in etapa a doua. Pana la sfarsitul anului 2011, vor fi create patru sute de locuri de munca, pana la sfarsitul anului urmator vor fi create cinci sute de locuri de munca, urmand ca numarul locurilor de munca sa creasca cu inca șase sute pana in 2016.
Investiție americana
Reprezentanții companiei americane Plexus au venit la Oradea pentru a studia oferta Parcului Industrial Eurobisness. Delegații companiei au purtat deja discuții cu reprezentanții municipalitații.
Compania intentioneaza sa concesioneze aproximativ 9 ha de teren in Parcul Industrial, acesta fiind situat in vecinatatea terenului concesionat de compania coreeana Shin Heung. Dupa semnarea contractului de concesiune, compania va demara realizarea proiectului tehnic pentru cladirea din Parcul Industrial, aceasta constand in hale de productie si birouri. Reprezentantii Plexus Corp estimeaza ca prima etapa a lucrarilor va fi finalizata in ultimul trimestru al anului viitor, urmand ca etapa a doua sa se finalizeze in primul trimestru al anului 2012.
„Investitia va contribui la dezvoltarea economica a municipiului si la cresterea locurilor de munca”, a spus primarul Ilie Bolojan. Plexus Corp ofera un model de servicii integrate, adaptate cerintelor clientilor, model care integreaza tehnici inovative de proiectare a produselor, productie si un lant de aprovizionare global. Compania construieste produse care se adreseaza pietelor de echipamente de telecomunicatii si infrastructura wireless, produse industriale, echipamente medicale si echipamente din domeniul militar si aeronautic.
Pana in prezent, au fost semnate 19 contracte cu investitori, iar unul este in faza finala de negociere. „Aproximativ 30% din suprafata totala a terenului din parc este atribuita. O companie si-a inceput deja activitatea. Shinheung Electronics a creat 200 de locuri de munca. Sunt deschise trei santiere, iar altele in curs de deschidere. Totodata, de la inceperea activitatii, au fost create 800 de locuri de munca”, a declarat in urma cu ceva timp Biro Rozalia, viceprimarul Oradei. Taxa de concesiune pentru suprafetele atribuite variaza intre 8 si 20 de euro pe metru patrat, pe 25 ani, la care se adauga 0,5 Euro/mp, taxa de administrare. „Rezultatele dupa primul an de activitate sunt mult mai bune decat ne-am asteptat, date fiind si conditiile economice actuale”, a apreciat viceprimarul.
 
Gazeta de Oradea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.